.

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΩΜΕ ΠΑΠΑΤΖΕΣ: ΕΤΣΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ !!! ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΟ LOBBYING !!!

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΟΥΝΑΝΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...
Τώρα που είπαμε γιατροί, τι έχει γίνει με τους εκατοντάδες εμπλεκόμενους γιατρούς του σκανδάλου Novartis ;;; Θα μάθουμε ποτέ ποιοι είναι αυτοί που έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι ;;; Ή μήπως κάνει τζιζ ;;;






Eχει γίνει θέμα συζήτησης στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η πρόσφατη αδειοδότηση του εμβολίου της Pfizer από το FDA. Οι μεν υπέρ των εμβολίων -κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι- πανηγυρίζουν λέγοντας ότι τώρα είναι πλήρως εγκεκριμένο για ηλικίες άνω των 16 ετών, άρα μπορούν να γίνουν οι εμβολιασμοί υποχρεωτικοί, κι έτσι ακυρώνεται το πιο ισχυρό επιχείρημα των αρνητών του εμβολιασμού.

Φυσικά, έτσι παραδέχονται ότι όσα εκατομμύρια εμβολιάστηκαν μέχρι τις 23 Αυγούστου, το έκαναν με πειραματικό εμβόλιο και υποχρεωτικά σε ορισμένους κλάδους, αλλά αυτό είναι ψιλά γράμματα.

Αλλά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορεί και η φήμη ότι δεν δόθηκε πλήρης άδεια στην Pfizer, απλά ανανέωση/παράταση της έκτακτης ανάγκης.

Αυτό δεν ισχύει. Στις 23 Αυγούστου, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε επίσημα το εμβόλιο Pfizer-BioNTech Covid-19, το οποίο περιλαμβάνει έναν οδηγό προφοράς για το εμπορικό σήμα του εμβολίου: “Comirnaty (koe-mir’-na-tee)”.

Μέχρι τώρα, το εμβόλιο είχε διανεμηθεί με άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης, αλλά η έγκριση του FDA θα επιτρέψει στην Pfizer να διαφημίσει και να εμπορευτεί το εμβόλιο. Αυτό, με τη σειρά του, θα φέρει την επωνυμία του στο προσκήνιο Comirnaty, μια επωνυμία που βγαίνει από τις λέξεις “Covid-19 immunity”και “mRNA”.Το όνομα Comirnaty δημιουργήθηκε με τη βοήθεια μιας εταιρείας παροχής συμβουλών για την ονομασία που ονομάζεται Brand Institute, σύμφωνα με μια έκθεση στο Fierce Pharma, μια ιστοσελίδα που παρακολουθεί τη βιομηχανία φαρμάκων. Το Comirnaty είναι μια συσσώρευση των λέξεων “ανοσία Covid-19” και “mRNA”, η τελευταία υποδεικνύει την τεχνολογία που κάνει το εμβόλιο να λειτουργεί. Η BioNTech κατέθεσε την αίτηση για την καταχώριση του “Comirnaty” ως εμπορικό σήμα τον Ιούνιο του 2020, πολύ πριν καν κάποιος γνωρίζει αν θα υπάρχει καν εμβόλιο για χρήση.

Αλλά τόσο οι μεν υπέρ των εμβολίων, όσο και οι δε κατά των εμβολίων, αγνοούν στο debate τους άλλους παράγοντες πολύ πιο σημαντικούς από το αν «πήρε» ή όχι την αδειοδότηση το εμβόλιο.

Γιατί το θέμα δεν είναι απλά αν παίρνει ένα φάρμακο έγκριση, αλλά πως παίρνουν οι φαρμακευτικές τις εγκρίσεις τους για τα φάρμακα και εμβόλια τους.

92 εκατομμύρια δολάρια δαπανήθηκαν στο πρώτο τρίμηνο του 2021 για lobbying!

Με τις δαπάνες 92 εκατομμυρίων δολαρίων για την άσκηση πίεσης τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους, οι φαρμακευτικές εταιρείες έχουν σημειώσει τριμηνιαίο ρεκόρ, σύμφωνα με το Κέντρο Αποκριτικής Πολιτικής, αναφέρει το fiercepharma.com.

Οι τρεις μεγαλύτεροι καταναλωτές;
  • Η Pfizer στα 3,70 εκατομμύρια δολάρια
  • Η Roche στα 3,62 εκατομμύρια δολάρια
  • Η Merck στα 3,59 εκατομμύρια δολάρια

Το ποσό των 92 εκατομμυρίων δολαρίων αντιπροσωπεύει αύξηση της τάξεως του 6. 3% σε σχέση με τις δαπάνες πίεσης του κλάδου το πρώτο τρίμηνο του περασμένου έτους. Η κορυφή αυτού του βαθμού ήταν ένα σημαντικό κατόρθωμα λαμβάνοντας υπόψη τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες στράφηκαν στο D.C. το πρώτο τρίμηνο του 2020 καθώς η πανδημία COVID-19 κέρδιζε έδαφος.

Αλλά τίποτα από όλα αυτά δεν προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη, δεδομένου ότι η φαρμακοβιομηχανία έσπασε το ετήσιο ρεκόρ δαπανών επιρροής το 2020, με 308 εκατομμύρια δολάρια, και τώρα φαίνεται να κάνει το ίδιο το 2021. Τα 92 εκατομμύρια δολάρια ήταν υπερδιπλάσια από ό, τι δαπανήθηκαν από οποιαδήποτε άλλη βιομηχανία το πρώτο τρίμηνο.

Η μεγαλύτερη εμπορική ένωση των ΗΠΑ, η Pharmaceutical Research and Manufacturers of America, ξόδεψε 8,66 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο καθώς πίεζε για μεταρρύθμιση της τιμολόγησης των φαρμάκων.

Άλλες αμερικανικές φαρμακευτικές εταιρείες που ξόδεψαν περισσότερα από 2 εκατομμύρια δολάρια σε lobbying το πρώτο τρίμηνο ήταν η AbbVie στα 3,09 εκατομμύρια δολάρια, η Amgen στα 2,81 εκατομμύρια δολάρια, η Gilead στα 2,53 εκατομμύρια δολάρια, η Johnson & Johnson στα 2,48 εκατομμύρια δολάρια, η Novartis στα 2,23 εκατομμύρια δολάρια και η Horizon στα 2,02 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Οργανισμός Καινοτομίας Βιοτεχνολογίας δαπάνησε 3,06 εκατομμύρια δολάρια, ενώ μια άλλη ομάδα πίεσης, η Pharmaceutical Care Management Association, κέρδισε 2,36 εκατομμύρια δολάρια. Ο τελευταίος οργανισμός εκπροσωπεί τους διαχειριστές παροχών φαρμακείου, οι οποίοι διαφωνούν με τους φαρμακοποιούς για την τιμολόγηση των φαρμάκων εδώ και χρόνια.

Ο FDA εξαρτάται από τη χρηματοδότηση της φαρμακοβιομηχανίας. Τα χρήματα έρχονται αγκιστρωμένα “σε νήματα”

Συχνά λέγεται ότι κάποια κυβερνητική ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ μπαίνει στην τσέπη της βιομηχανίας. Στην περίπτωση της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων FDA , είναι ένα γεγονός που ορίζεται από τον ομοσπονδιακό νόμο.

Άρθρο του 2016 (έχει σημασία η παλαιότητα, γιατί η κατάσταση έκτοτε έχει απλά επιδεινωθεί) αναφέρει:

Από τον Σεπτέμβριο του 2015 έως τον Ιανουάριο του 2016, ομάδες αξιωματούχων του FDA πραγματοποίησαν 70 συναντήσεις με στελέχη και λόμπι εταιρειών φαρμάκων για να θέσουν στόχους που θα μπορούσαν να έχουν εκτεταμένες συνέπειες για τη φαρμακοβιομηχανία, για τον FDA και οποιονδήποτε χρησιμοποιεί ή πληρώνει για συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Το επίμαχο θέμα: Πώς πρέπει να προχωρήσει η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για την έγκριση νέων φαρμάκων.

Οι συναντήσεις, κλειστές για το κοινό, δεν ήταν απλώς συζητήσεις. Ήταν διαπραγματεύσεις. Και αν οι δύο πλευρές δεν κατέληγαν σε συμφωνία, ο FDA θα μπορούσε να βρεθεί σε έναν κόσμο ζημιάς.

Ο οργανισμός, του οποίου οι αρμοδιότητες περιλαμβάνουν τη διασφάλιση ότι τα συνταγογραφούμενα φάρμακα που πωλούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι ασφαλή και αποτελεσματικά, λαμβάνει σχεδόν τα τρία τέταρτα της χρηματοδότησής του για το έργο αυτό από τους κατασκευαστές φαρμάκων. Το οικονομικό έτος 2015, ο οργανισμός ξόδεψε περίπου 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια για την επίβλεψη συνταγογραφούμενων φαρμάκων – πιο συγκεκριμένα,
αυτές τις δραστηριότητες ο οργανισμός κατηγοριοποιεί ως μέρος της “διαδικασίας για την αναθεώρηση των εφαρμογών ανθρώπινων φαρμάκων”.

Το Κογκρέσο παρείχε το 29 % αυτών των χρημάτων – 331,6 εκατομμύρια δολάρια. Οι εταιρείες φαρμάκων παρείχαν το υπόλοιπο – 796,1 εκατομμύρια δολάρια.

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, οι «αμοιβές χρηστών» που πληρώνονται από τη βιομηχανία αυξήθηκαν από το 35 τοις εκατό των δαπανών του FDA για τέτοια επίβλεψη στο 71 τοις εκατό.

Η ουσία: Ο FDA είναι εθισμένος στα χρήματα φαρμακευτικών.

Το άρθρο είναι μακροσκελές αλλά αποκαλυπτικό και είναι μόλις το πρώτο από μια σειρά άρθρων. Το δεύτερο, είναι πως οι φαρμακευτικές κάνουν λόμπι και με τις διάφορες ΜΚΟ που υποτίθεται εκπροσωπούν ασθενείς και καταναλωτές.

Η «επιτάχυνση» της έγκρισης ενός φαρμάκου, ήταν από τότε ένας από τους κύριους και πολύ βασικούς λόγους για λόμπι.

Οι μεγάλες δαπάνες της Big Pharma για την εκπλήρωση συμψηφισμένων μεγάλων συμβάσεων το 2020

Το άρθρο με μια ματιά:
  • Οι δαπάνες για λόμπι στη φαρμακευτική βιομηχανία έφτασαν σε ρεκόρ το 2020, σε περισσότερα από 306 εκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με 299 εκατομμύρια δολάρια το 2019.
  • Υπήρχαν 1.502 λόμπι φαρμακοποιών το 2020, το 63,58% των οποίων ήταν πρώην κρατικοί υπάλληλοι.
  • Ο κορυφαίος φαρμακευτικός λομπίστας το 2020 ήταν η Pharmaceutical Research & Manufacturers of America (PhRMA), ο οποίος δαπάνησε 25,9 εκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας τους τον τρίτο κορυφαίο χορηγό λόμπι συνολικά.
  • Η εμπορία συνταγογραφούμενων φαρμάκων, υπηρεσιών υγείας, εργαστηριακών εξετάσεων και ευαισθητοποίησης για τις ασθένειες αυξήθηκε στα 29,9 δισεκατομμύρια δολάρια το 2016.
  • Το Wellcome Trust είναι ένας κορυφαίος χρηματοδότης της έρευνας για την υγεία παγκοσμίως και έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην πανδημία του COVID-19, παρόλο που έχει επενδύσει σημαντικά σε εταιρείες που κάνουν θεραπείες για τον COVID-19.

Οπότε μην μου αγχώνεστε και επιχειρηματολογείτε αν όντως η Pfizer πήρε ή όχι την έγκριση για το εμβόλιο της. Η πραγματική ουσία βρίσκεται στο πως την πήρε, αυτή και όλες οι άλλες βιομηχανίες του πόνου.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates