.

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΝ & ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ !!!

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
Τι δεν καταλαβαίνουν επιτέλους ;;;



Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι εκατοντάδες χιλιάδες από τα 2,5 εκατομμύρια φορολογουμένων με χρεωστικά εκκαθαριστικά φόρου εισοδήματος, απέφυγαν οποιαδήποτε συναλλαγή με την Εφορία. Δεν πλήρωσαν την πρώτη δόση, δεν κατέφυγαν στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων με την επιβάρυνση του 5%, δεν χρησιμοποίησαν τις πιστωτικές τους κάρτες, απλώς λούφαξαν περιμένοντας ένα …”προεκλογικό” θαύμα.

Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που δεν πλήρωσαν τον φόρο εισοδήματος είναι οι άνθρωποι που δεν μπορούν. Δεν έχουν άλλα «έτοιμα» στο σεντούκι, τα πάγια οικογενειακά τους έξοδα υπερκαλύπτουν τα ισχνά έσοδα.

Η Ελλάδα κουράστηκε να πληρώνει φόρους. Φόρους που δεν ανταποκρίνονται στις στοιχειώδεις υπηρεσίες του Κράτους. Φόρους που δεν προστατεύουν τον πολίτη από τις θεομηνίες, δεν προσφέρουν περίθαλψη στους αναξιοπαθούντες ούτε την ελάχιστη ασφάλεια απέναντι στα κακοποιά στοιχεία.

Οι Έλληνες ονειρεύονται να δουλεύουν για το Κράτος αλλά απεχθάνονται το Κράτος γιατί το βρίσκουν διαρκώς μπροστά τους ως εμπόδιο στα όνειρα, τις προσδοκίες και τους στόχους τους.

Πέρυσι, από τον Ιούνιο μέχρι τον Αύγουστο (2017) οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο αυξήθηκαν κατά 3 δισ. Ευρώ.

Φέτος, περιμένοντας τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, οι απλήρωτοι φόροι ανέρχονται ήδη σε 5,2 δισ. ευρώ και δεν αποκλείεται να φτάσουν τα 7 δις Ευρώ.

Ο Γολγοθάς δεν τελειώνει με τον φόρο Εισοδήματος.

Αμέσως μετά την επικοινωνιακή τελετή έναρξης της ΔΕΘ, με τις παχιές υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια, οι Έλληνες θα κληθούν να πληρώσουν τα 2,65 δις Ευρώ του ΕΝΦΙΑ -με τον παγκόσμιας πρωτοτυπίας και αναλγησίας «συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ«- με περισσότερους από 1 εκατ. Ιδιοκτήτες να πρέπει να πληρώσουν περισσότερα από πέρυσι. Μετά θα έρθουν τα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ. Άλλο 1 δις Ευρώ άχρηστων, χωρίς ανταπόδοση φόρων.

Ο Εφιάλτης των Φόρων δεν έχει τέλος. Για το 2019, ο «πιο αριστερός Υπουργός Οικονομικών της Ευρώπης» έχει προϋπολογίσει ότι τα έσοδα του κράτους θα πρέπει να ξεπεράσουν τα 53,4 δισ. Ευρώ. Από αυτά, τα 17,7 δισ. ευρώ θα προέλθουν από άμεσους φόρους. Τα 9,1 δισ. ευρώ εκτιμάται πως θα αντληθούν από τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων. Επιπλέον 30,6 δισ. ευρώ θα πληρώσουν οι Έλληνες σε έμμεσους φόρους, εκεί που πραγματικά τελειώνει η λογική κι αρχίζει ο θυμός και η οργή.

Ο δρόμος αυτός δεν έχει προορισμό. Δεν οδηγεί πουθενά. Οι φόροι που δεν ανταποκρίνονται σε υπηρεσίες και μόνο συντηρούν ένα φαύλο, αναποτελεσματικό, εκνευριστικά ράθυμο κι εχθρικό Κράτος, δεν μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή των ταλαιπωρημένων νομοταγών πολιτών.

Το σύστημα φορολόγησης πρέπει να αλλάξει. Πρέπει να δοθούν κίνητρα για την παραγωγή και την εμφάνιση του πλούτου. Μόνον ο φανερός πλούτος μπορεί να αναδιανεμηθεί με κοινωνικά κριτήρια….



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates