.

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΠΗΓΑΣΟΣ: ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΩΡΓΟΣ+ΦΩΤΗΣ ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΚΑΙ 3 ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ !!!

ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΦΩΤΗ ΜΠΟΜΠΟΛΑ
Όσον αφορά τους τραπεζίτες, η δικογραφία που έχει σχηματιστεί αφορά στην κακουργηματική κατηγορία της απιστίας από κοινού και κατά μόνας, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση και στρέφεται σε βάρος στελεχών της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank και της Τράπεζας Πειραιώς που ήταν μέλη των επιτροπών πιστοδοτήσεων και εισηγητές για τη χορήγηση των δανείων.



Στην ανακρίτρια κατά της διαφθοράς, Βασιλική Μπράτη, ο Γιώργος Μπόμπολας, “πατριάρχης” και ιδρυτής του Ομίλου Μπόμπολα καθώς και στελέχη 3 τραπεζών για τα “δάνεια” στην εκδοτική ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΕ.

Η παραγγελία για την άσκηση των ποινικών διώξεων είχε γίνει τον Ιούνιο του 2017 από τον τότε επικεφαλής της οικονομικής εισαγγελίας, Παναγιώτη Αθανασίου, μετά την ολοκλήρωση προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε προκειμένου να διακριβωθεί εάν είχαν δοθεί εγγυήσεις καθώς και εάν εξυπηρετούνται τα δάνεια συνολικού ύψους 160 εκατομμυρίων ευρώ που είχε λάβει το 2006, το 2013 και το 2014 ο εκδοτικός όμιλος ΠΗΓΑΣΟΣ.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί αφορά στην κακουργηματική κατηγορία της απιστίας από κοινού και κατά μόνας, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση και στρέφεται σε βάρος στελεχών της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank και της Τράπεζας Πειραιώς, που ήταν μέλη των επιτροπών πιστοδοτήσεων και εισηγητές για τη χορήγηση των δανείων.

Για ηθική αυτουργία στην απιστία κατηγορούνται ο Γ. Μπόμπολας και άλλα διευθυντικά στελέχη της ΠΗΓΑΣΟΣ.

Η οικονομική ζημία που φέρεται ότι υπέστησαν συνολικά οι τρεις τράπεζες ανέρχεται στα 80 εκατομμύρια ευρώ.

Απολογήθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι οι Γιώργος και Φώτης Μπομπολας για τα δάνεια του Πήγασου.

Ειδικότερα, ο Γιώργος Μπόμπολας αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό ενώ ο Φώτης Μπόμπολας, καθώς και δυο διευθυντικά στελέχη, επίσης κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.


Από το thefaq.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates