.

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

ΚΥΡΙΕ ΔΙΟΙΚΗΤΑ ...... ΚΑΤΟΥΡΗΘΗΚΑΤΕΕΕ ;;;



Δεν πείστηκεη Δικαιοσύνη από τους ισχυρισμούς Γ. Πάσχα - Έμμεση τοποθέτηση υπέρ του η αφωνία Γ. Στουρνάρα – Ακόμα 70 υποθέσεις ερευνά η Εισαγγελία !!!

Οι ισχυρισμοί του Γ. Πάσχα, στενού συνεργάτη του Γ. Στουρνάρα σε σχέση με τη χθεσινή αποκάλυψη της «Εφημερίδας των Συντακτών», ότι τα 800.000 ευρώ που δεν αποπλήρωσε, δεν ήταν δάνειο αλλά μπόνους, δεν έπεισαν αφού του ασκήθηκε δίωξη την ώρα που η Εισαγγελία διερευνά άλλες εβδομήντα υποθέσεις με χορηγήσεις από συγκεκριμένη τράπεζα σε στελέχη της.

Μέγιστο πολιτικό και ηθικό ζήτημα αποτελεί για την κυβέρνηση η χθεσινή αποκάλυψη της «Εφ.Συν.» για την άσκηση ποινικής δίωξης για το κακούργημα της απιστίας «από κοινού και κατ’ εξακολούθηση» στο ανώτατο τραπεζικό στέλεχος της Τραπέζης της Ελλάδος και στενό συνεργάτη του Γιάννη Στουρνάρα.

Όπως σχολιάζει σήμερα (Πέμπτη 28/3) η «Εφ.Συν.», ο κεντρικός τραπεζίτης επέλεξε να μην τοποθετηθεί επισήμως για τη δίωξη σε βάρος του συνεργάτη του και κατά συνέπεια φαίνεται να συντάσσεται με τη χθεσινή τοποθέτηση του Γ. Πάσχα.

Ο τελευταίος υποστήριξε με γραπτή δήλωσή του: «Ουδέποτε είχα, ούτε έχω οποιαδήποτε ληξιπρόθεσμη οφειλή από δάνειο ή οποιαδήποτε αιτία προς την Εθνική Τράπεζα ή άλλη τράπεζα». Μάλιστα στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Τράπεζα της Ελλάδος ο κ. Πάσχας χαρακτηρίζει συκοφαντικό το δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» και κάνει λόγο για «προφανή κίνητρα», τα οποία όμως ούτε κατονομάζει ούτε περιγράφει.

Το ζήτημα βέβαια δεν έχει να κάνει με την «Εφ.Συν.» και το ρεπορτάζ της, αλλά με τα όσα αποκαλύπτονται στην ποινική δίωξη την οποία άσκησε ο επίκουρος εισαγγελέας Διαφθοράς κατά του κ. Πάσχα.

Ο εισαγγελέας δεν έκρινε ικανοποιητικές τις εξηγήσεις του κ. Πάσχα στην ανωμοτί κατάθεση που έδωσε, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες μας διαπιστώνει ότι δεν έχει καταβάλει ούτε καν ένα ελάχιστο μέρος του κεφαλαίου που χορηγήθηκε ή των αναλογούντων τόκων. Εξάλλου είναι δεδομένο ότι δεν ελήφθη από την πλευρά της Εθνικής Τράπεζας οποιαδήποτε εξασφάλιση απέναντι στα δάνεια του κ. Πάσχα, αλλά αντίθετα δίνονταν αλλεπάλληλες αναιτιολόγητες παρατάσεις επί μια δεκαετία για την αποπληρωμή και των τριών προσωπικών δανείων, με το συνολικό ποσό μαζί με τους τόκους να ξεπερνά σήμερα τα 800.000 ευρώ.

Η Εισαγγελία Διαφθοράς κρίνει ότι πρόκειται για προσωπικά δάνεια τα οποία δεν θα μπορούσαν να έχουν συναφθεί χωρίς τη δική του προτροπή, ενώ -σε αντίθεση με τον ίδιο- άλλα στελέχη της τράπεζας επέλεξαν να ρευστοποιήσουν τις μετοχές τους και να εξαλείψουν ή να απομειώσουν τα χρέη τους. Ο Γιώργος Πάσχας είναι από το 2012 στέλεχος της Τραπέζης της Ελλάδος και από το 2014 διευθυντής Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιρειών της κεντρικής τράπεζας.

Η υπόθεση ανοίγει τον ασκό του Αιόλου ως προς το πώς λειτουργούσε επί χρόνια το τραπεζικό σύστημα καθώς ανεξάρτητα από την υπόθεση Πάσχα, ποινική διερεύνηση οφείλει να γίνει και κατά όλων των άλλων αντίστοιχων στελεχών, όλων των μελών των διοικητικών συμβουλίων, των επιτροπών ελέγχου, των διευθυντικών εσωτερικών ελεγκτών και των ορκωτών ελεγκτών. Επιπλέον όλες οι εποπτικές αρχές που παρέλειψαν να ενεργήσουν βάσει αρμοδιοτήτων οφείλουν επίσης να ελεγχθούν ως προς τις ποινικές τους ευθύνες.

ΠΗΓΗ
https://thefaq.gr/den-quot-peistike-quot-i-dikaiosyni-apo-toys-ischyrismoys-g-pascha-emmesi-topothetisi-yper-toy-i-quot-afonia-quot-g-stoyrnara-akoma-70-ypotheseis-ereyna-i-eisaggelia/?fbclid=IwAR1BXmtTyjDXeKcPxz_LryltCETPB8Il_4fJ14FY1Tkm_PWb641t7ECeLMw

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates