.

Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

ΕΕ: 2,25 ΔΙΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΣΕ...ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΒΑΣΗ !!!

ΣΤΗΝ 7η ΘΕΣΗ Η ΕΛΛΑΔΑ
Πρωταθλητές στην φοροδιαφυγή είναι οι Ιταλοί σύμφωνα με έρευνα του Ευρωκοινοβουλίου !!!




Στο απίστευτο ποσό των 2,25 δισ. ευρώ σε ημερήσια βάση φτάνει η φοροδιαφυγή στην ΕΕ, σύμφωνα με έρευνα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και δημοσιεύει η "Καθημερινή". Αυτό σημαίνει ότι κάθε μια ώρα 94 εκατ. ευρώ κινούνται κάτω από το "ραντάρ" της εφορίας, στην Ευρώπη των 28.

Πρωταθλητές στην φοροδιαφυγή είναι οι Ιταλοί, όπου κατά κεφαλήν φοροδιαφεύγουν κατά 3.156 ευρώ. Και αν η ιταλική πρωτιά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί λίγο ως πολύ, "αναμενόμενη", έκπληξη προκαλεί η δεύτερη χώρα της λίστας με την υψηλότερη φοροδιαφυγή: πρόκειται για την Δανία που κατά την κοινή ομολογία θεωρείται "αδιάφθορη", με την κατά κεφαλήν φοροδιαφυγή να ανέρχεται στα 3.027 ευρώ. Πάντως, η Δανία, σύμφωνα με την τελευταία της Κομισιόν, είναι η χώρα με την υψηλότερη φορολογία στην ΕΕ, καθώς αντιπροσωπεύει το 45% του ΑΕΠ της χώρας. Η πρώτη επτάδα των χωρών με την υψηλότερη φοροδιαφυγή συμπληρώνεται από το Βέλγιο (2.676 ευρώ), Λουξεμβούργο (2.657 ευρώ), Μάλτα (2.059 ευρώ), Φινλανδία (1.934) και Ελλάδα όπου η κατά κεφαλήν φοροδιαφυγή ανέρχεται στα 1.847 ευρώ. Σημειώνεται ότι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 1.634 ευρώ.

Εντυπωσιακό θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι στις δύο τελευταίες θέσεις βρίσκονται δύο Βαλκανικές χώρες, η Ρουμανία και η Βουλγαρία με κατά κεφαλήν φοροδιαφυγή τα 824 ευρώ και τα 544 ευρώ αντίστοιχα.


Από το capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates