.

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΠΑΣΧΑΣ: ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΦΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ !!!

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 70 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ
Η πλειοψηφία αφορά τα λεγόμενα μετοχοδάνεια που λάμβαναν πολλά τραπεζικά στελέχη !!!




Μετά την υπόθεση που ήρθε στο φως με την περίπτωση του πρώην τραπεζικού στελέχους της Εθνικής Τράπεζας και δεξί χέρι του Στουρνάρα που όχι μόνο δεν είχε ξεκινήσει καν την αποπληρωμή του δανείου του, ύψους 700.000 ευρώ, αλλά και επιβραβεύτηκε με την τοποθέτηση του στην Τράπεζα της Ελλάδας, οι εισαγγελείς Διαφθοράς ερευνούν δεκάδες παρόμοιες περιπτώσεις.

Συγκεκριμένα, τα επίμαχα δάνεια που έχουν τεθεί στο στόχαστρο των εισαγγελικών λειτουργών φθάνουν τα 70 και αφορούν στην πλειοψηφία τους τα λεγόμενα «μετοχοδάνεια» (stock options) ποσά δηλαδή που χορηγήθηκαν για αγορά μετοχών με εγγυήσεις (collateral) την αξία των εν λόγω τίτλων.

Η εν λόγω υπόθεση κρίνεται ως κομβικής σημασίας από δικαστικές πηγές, γιατί αφορά τεράστια ποσά που βρήκαν δίοδο προς το Χρηματιστήριο. Ταυτόχρονα πολλά από αυτά ξεπερνούν το δάνειο των 800.000 χιλιάδων ευρώ για το οποίο ξεκίνησε η όλη υπόθεση.

Στην κακουργηματική δίωξη που ασκείται εναντίον του συμπεριλαμβάνονται και οι συνάδελφοι του για εκείνο το χρονικό διάστημα που ενέκρινα και χορήγησαν τα κρίσιμα ποσά το 2007. Επιπλέον, κατηγορούνται για το αδίκημα της απιστίας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, απλή συνέργεια σε απιστία και ηθική αυτουργία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση καθώς τα επίμαχα δάνεια φαίνεται να μη έχουν εξοφληθεί αλλά να τίθενται συνεχώς σε ανανεώσεις ρυθμίσεων.


Από το altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates