.

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

8 FUNDS ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΑ 632 ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ Η EUROBANK !!!

ΣΤΙΣ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Πρόκειται για οκτώ funds που έχουν ήδη αγοράσει ή υποβάλει ενδιαφέρον για τις πωλήσεις κόκκινων δανείων από τις τράπεζες.




Ισχυρό προδιαγράφεται το ενδιαφέρον των ξένων funds για τα χαρτοφυλάκια ακινήτων που θα βγάλουν προς πώληση οι τράπεζες.

Αυτό σηματοδοτούν οι πληροφορίες για το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Eurobank, το οποίο θα εγκαινιάσει τις πωλήσεις των "πακέτων" ακινήτων. Οι δεσμευτικές προσφορές για το εν λόγω χαρτοφυλάκιο που φέρει την επωνυμία Pixel αναμένονται στις 30 Αυγούστου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr, μέσα στον Ιούλιο, οπότε και αναμένονταν οι δεσμευτικές προσφορές από τους τέσσερις ενδιαφερόμενους που είχαν φτάσει στην τελική ευθεία, εμφανίστηκαν τέσσερις επιπλέον ενδιαφερόμενοι, ζητώντας να πραγματοποιήσουν due diligence. Κατόπιν αυτού, στην ανανεωμένη καταληκτική ημερομηνία της 30ής Αυγούστου, θα βρεθούν οκτώ υποψήφιοι ενδιαφερόμενοι στους οποίους συγκαταλέγονται όλα τα funds που έχουν ήδη αγοράσει ή υποβάλει ενδιαφέρον για τις πωλήσεις δανείων από τις τράπεζες.

Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Eurobank περιλαμβάνει 632 ακίνητα, εκ των οποίων το 30% σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και τα υπόλοιπα διάσπαρτα σε όλη τη χώρα. Η πλειοψηφία των ακινήτων είναι οικιστικά μικρά ακίνητα, αξίας έως 65.000 ευρώ και τα υπόλοιπα εμπορικά και οικόπεδα. Η συνολική αποτίμηση του χαρτοφυλακίου ανέρχεται σε 22,8 εκατ. ευρώ. Σύμβουλος για την πώληση έχει αναλάβει η PWC.


Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, η Eurobank εξετάσει την πώληση και δεύτερου, πολύ μεγαλύτερου χαρτοφυλακίου ακινήτων, στο οποίο θα περιλαμβάνονται ακόμη μικρότερα ακίνητα, με αξία κάτω από 50.000 ευρώ.

Παράλληλα με την πώληση του χαρτοφυλακίου ακινήτων, όπως έχει γράψει το Capital.gr, τρέχει και η διαδικασία πώλησης της θυγατρικής εταιρίας real estate, Eurobank Property Services. Για την εταιρία εκδηλώνεται επίσης ισχυρό ενδιαφέρον, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για τέσσερις ενδιαφερόμενους που θα υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές στις αρχές Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πώληση της εταιρίας διαχείρισης ακινήτων της Eurobank θα περιλαμβάνει και τις αντίστοιχες θυγατρικές που έχει η Τράπεζα σε Ρουμανία και Σερβία (στη Βουλγαρία, η δραστηριότητα αυτή γίνεται εσωτερικά από την Τράπεζα).

Το κλείσιμο των δύο ανωτέρω πωλήσεων από τη Eurobank θα διαμορφώσει τη νέα βάση για τις τιμές των ακινήτων στην εγχώρια αγορά. Σημειώνεται ότι με βάση τα τελευταία επίσημα στοιχεία της ΤτΕ που προκύπτουν από στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από τις τράπεζες, το β΄ τρίμηνο του 2018 οι τιμές των διαμερισμάτων (σε ονομαστικούς όρους) ήταν κατά μέσο όρο αυξημένες κατά 0,8% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017.

Ειδικότερα, η αύξηση των τιμών το β΄ τρίμηνο του 2018 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017 ήταν 0,9% για τα "νέα" διαμερίσματα, δηλ. ηλικίας έως 5 ετών, και 0,7% για τα "παλαιά", δηλ. ηλικίας άνω των 5 ετών.

Από την ανάλυση των στοιχείων κατά γεωγραφική περιοχή προκύπτει ότι η αύξηση των τιμών των διαμερισμάτων ήταν 1,2% στην Αθήνα, 0,2% στη Θεσσαλονίκη, 0,6% στις άλλες μεγάλες πόλεις και 0,3% στις λοιπές περιοχές της χώρας. Τέλος, για το σύνολο των αστικών περιοχών της χώρας, το β΄ τρίμηνο του 2018 οι τιμές των διαμερισμάτων ήταν αυξημένες κατά 1,0% σε σύγκριση με το β΄ τρίμηνο του 2017.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates