.

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ENERGA-HELLAS POWER: ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΜΗΛΙΩΝΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΦΛΩΡΟΣ ΛΟΓΩ...ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ !!!!

ΟΥΤΕ ΣE ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ...
Υπεξαίρεσαν 250.000.000€ αλλά...κυκλοφορούν ελεύθεροι !!!




Αποφυλακίζεται λόγω προβλημάτων ψυχικής φύσεως και κρίσεων επιληψίας που συγκροτούν αναπηρία άνω του 67%, το οποίο θέτει ως προϋπόθεση ο νόμος, ο κατάδικος Άρης Φλώρος ο οποίος εξέτιε ποινή κάθειρξης 21 ετών από τον Φεβρουάριο του 2017, όταν κρίθηκε ένοχος για το οικονομικό σκάνδαλο υπεξαίρεσης στην υπόθεση Energa - Hellas Power. Αυτή ήταν η πρώτη αίτηση αποφυλάκισης που υπέβαλε ο Άρης Φλώρος, ο οποίος είχε επιχειρήσει κατ επανάληψη να πετύχει αναστολή εκτέλεσης της ποινής του από το Πενταμελές Εφετείο, οι οποίες όμως είχαν απορριφθεί όλες (η τελευταία τον Ιούλιο). Αντίθετα η αίτηση αποφυλάκισης έγινε δεκτή καθώς σύμφωνα με πληροφορίες αφορά λόγους υγείας και συγκεκριμένα πως διαγνώστηκε με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%. Ο κατάδικος Άρης Φλώρος έκανε χρήση των διατάξεων που διαφοροποίησε προς το επιεικότερον ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Νικ. Παρασκευόπουλος και αφορά την αποφυλάκιση προσώπων που έχουν υψηλό ποσοστό αναπηρίας. Συγκεκριμένα με βάση το άρθρο 110Α του ΚΠΔ κρατούμενος που πάσχει από διαγνωσμένη αναπηρία άνω του 67% αποφυλακίζεται με όρους εφόσον έχει εκτίσει το ένα πέμπτο της ποινής του.

Εν προκειμένω ο κατάδικος Φλώρος φέρεται να προσκόμισε έγγραφα του αρμόδιου δημόσιου φορέα, τα οποία πιστοποιούν πως αντιμετώπιζε κρίσεις επιληψίας και άλλα ψυχιατρικά προβλήματα. Άλλωστε είχε περάσει μεγάλο μέρος της φυλάκισής του στο ψυχιατρικό κατάστημα Κορυδαλλού παρά το γεγονός ότι ανήκε στις φυλακές Χαλκίδος. Η απόφαση αποφυλάκισης αφορά την ποινή που του είχε επιβληθεί για το σκάνδαλο Energa - Hellas Power, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για υπεξαίρεση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος , η οποία ήταν κάθειρξη 21 ετών και χρηματική ποινή ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

Αναστολή

Πάντως ο 39χρονος κατάδικος έχει ακόμα μια βαριά ποινή να εκτίσει, καθώς τον περασμένο Μάρτιο είχε κριθεί ένοχος για ηθική αυτουργία στην απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, τον Νοέμβριο του 2014 στην Πεντέλη. Η ποινή των 13 ετών που του είχε επιβληθεί ανεστάλη από το δικαστήριο. Ως φυσικοί αυτουργοί είχαν κατηγορηθεί δύο σκληροί Αλβανοί κακοποιοί, που ανακρινόμενοι είχαν υποδείξει τον επιχειρηματία ως το άτομο που τους είχε υποσχεθεί αμοιβή 300.000 ευρώ προκειμένου να δολοφονήσουν τον δικηγόρο του ΛΑΓΗΕ και αντίδικό του στην υπόθεση Energa - Hellas Power Γιώργο Αντωνόπουλο.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates