.

Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΥ ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΣΑΠΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΔΩΡΙΖΕ ΦΑΓΗΤΑ ΣΕ ΜΚΟ ΠΟΥ ΤΑ ΜΟΙΡΑΖΕ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ !!!

ΣΩΡΕΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ ΕΝΤΟΠΙΣΕ Ο ΣΔΟΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΦΟΔΟ
Διαπιστώθηκαν παραβάσεις οικονομικής φύσεως, παραποίησης σημάτων, παράνομης συσκευασίας χύμα ανώνυμου προϊόντος, καθώς και σημαντικές παραβάσεις που σχετίζονταν με την ασφάλεια των τροφίμων.




Μονο φρίκη προκάλεσε σε δεκάδες άνδρες του ΣΔΟΕ οι οποιοι εισέβαλλαν χθες στην έδρα επιχείρησης Εμπορίου Παραδοσιακών Ελληνικών Προϊόντων, επί της Λεωφ. Μαραθώνος και σε αδήλωτο αποθηκευτικό χώρο αυτής, η εικόνα των σάπιων τροφίμων. Οι άνδρες του ΣΔΟΕ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που συνομίλησε το mononews.gr, στην κυριολεξία έπαθαν πανικό και ασφυξία απο το θέαμα που αντίκρυσαν. Μεταξύ αυτων σάπια τρόφιμα πολλά από αυτά είχαν ήδη βγάλει σκουλίκια. Όπως εμαθαν οι ανθρωποι του ΣΔΟΕ “τα σκουλίκια αυτά οι άνθρωποι της επιχείρησης , τα ράντιζαν με ειδικό υγρό για να ψοφήσουν!!!!”

Οπως ειναι σε θέση να γνωριζεί το mononews δεν πρόκειται για σούπερ μάρκετ αλλα για μεγάλο παντοπωλείο και αποθήκη τροφίμων.

Ομως η υπόθεση έχει και μια άλλη διάσταση περισσότερο φρικιαστική. Η συγκεκριμένη εταιρία το 2017 είχε δωρίσει μαζί με αλλες επιχειρήσεις τρόφιμα σε μια ΜΚΟ με την επωνυμία Συλλογική Πορεία Αγάπης. Φυσικά η συγκεκριμένη ΜΚΟ όπως επίσης και οι άλλες εταιρίες τροφίμων που βοήθησαν, ήταν αδύνατον να έχουν γνώση των μεθόδων του επιχειρηματία που έπιασε το ΣΔΟΕ.


Για την ακρίβεια οι ημερομηνίες, που μοίρασε η ΜΚΟ τα τρόφιμα ήταν οι εξης:

1. Τον Ιανουάριο του 2017 . Παραδόθηκαν τρόφιμα σε 257 οικογένειες (έναντι 265 στο Χριστουγεννιάτικο μπακάλικο του 2016), με 846 άτομα , από τα οποία 288 παιδιά.

2. στις 10, 11 και 12 Απριλίου του 2017 . Παραδόθηκαν τρόφιμα σε 271 οικογένειες με 893 άτομα , από τα οποία 304 παιδιά.

3. Τον Σεπτέμβριο του 2017. Από τις 6 έως τις 12, πραγματοποιήθηκε το 67ο μπακάλικο της Συλλογικής Πορείας Αγάπης. Οι προσφορές του μπακάλικου (όπως το ονομάζει η ΜΚΟ) έφτασαν σε 252 οικογένειες με 820 άτομα από τα οποία τα 275 παιδιά.

4. Χριστούγεννα 2017. Το χριστουγεννιάτικο μπακάλικο πραγματοποιήθηκε από τις 14 έως και τις 22 Δεκεμβρίου 2017. Και πρόσφερε περίπου 5 τόνους τρόφιμα συνολικά απο όλους όσους βοήθησαν. Τα τρόφιμα δοθηκαν σε 280 οικογένειες – με 920 άτομα από τα οποία 317 παιδιά – τις πιο πολλές οικογένειες από κάθε άλλη φορά!

Φυσικά δεν ήταν μόνο η συγκεκριμένη εταιρία που προσέφερε τροφιμα.

Τι διαπίστωσε το ΣΔΟΕ

Διαπιστώθηκαν παραβάσεις οικονομικής φύσεως, παραποίησης σημάτων, παράνομης συσκευασίας χύμα ανώνυμου προϊόντος, καθώς και σημαντικές παραβάσεις που σχετίζονταν με την ασφάλεια των τροφίμων. Ειδικότερα, στην έδρα της επιχείρησης, εντοπίστηκαν χύμα ανώνυμα και άγνωστης προέλευσης τρόφιμα και αλκοολούχα ποτά, χωρίς παραστατικά αγοράς.

Η επεξεργασία, συσκευασία και αποθήκευσή τους πραγματοποιούνταν σε ακατάλληλες συνθήκες για την ανθρώπινη υγεία, εφόσον δεν τηρούνταν οι απαραίτητες προδιαγραφές.

Σε πολλές περιπτώσεις έφεραν κατασκευασμένα – πλαστά σήματα, ενώ στον αδήλωτο αποθηκευτικό χώρο εντοπίστηκαν, επιπλέον, είδη συσκευασίας, όπως σακούλες και αυτοκόλλητες ετικέτες, καθώς και ένα ειδικό μηχάνημα επικόλλησης ετικετών.

Τα κλιμάκια ελέγχου του ΣΔΟΕ και του ΕΦΕΤ κατέσχεσαν:

Το ειδικό μηχάνημα επικόλλησης ετικετών.

Τετρακόσιες (400) περίπου συσκευασίες τροφίμων, κυρίως καφέ, με πλαστές ετικέτες γνωστών εταιρειών και πενήντα (50) φιάλες αλκοολούχων ποτών, που εντοπίστηκαν σε ακατάλληλο χώρο φύλαξης (μέσα σε container στην έδρα της επιχείρησης).

Πεντακόσια (500 )τεμάχια υλικών συσκευασίας.

Επίσημα και ανεπίσημα φορολογικά στοιχεία της επιχείρησης.

Επί πλέον δεσμεύτηκαν δέκα (10) περίπου τόνοι ακατάλληλων τροφίμων, άγνωστης προέλευσης.

Τα κατασχεμένα τρόφιμα μεταφέρθησαν σε χώρους της Ειδικής Γραμματείας ΣΔΟΕ.

Ο ΕΦΕΤ έλαβε δείγματα τροφίμων για περαιτέρω εργαστηριακό έλεγχο.

Το ΣΔΟΕ ενημέρωσε την αρμόδια υγειονομική υπηρεσία για τις κατά νόμο ενέργειες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εντοπισθεί η προέλευση των ακατάλληλων τροφίμων, οι εμπλεκόμενες επιχειρήσεις καθώς και η τυχόν διάπραξη λαθρεμπορικών παραβάσεων.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates