.

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

ΝΕΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ: «ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΣΩΣΑΝ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» !!!

«ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΗΓΕ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΥΨΟΥΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 300 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»
Υπάρχει κάτι που δεν έχεις καταλάβει ακόμα ;;;



Κυνική ομολογία από Γερμανία για τους ωφελημένους των Μνημονίων

«Ποιος ακριβώς σώθηκε» από τα προγράμματα για την Ελλάδα διερωτάται -κατόπιν... εορτής πάντως– σε άρθρο της και η γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Rundschau», με αφορμή το τέλος των ευρωπαϊκών πιστωτικών προγραμμάτων για τη χώρα μας, και τονίζει ότι οι δανειστές έσωσαν τους εαυτούς τους, όχι τους Ελληνες.

«Είναι οι Ελληνες πολίτες οι τυχεροί; Οχι, στην πλειονότητά τους τουλάχιστον όχι, αφού έχει διαδοθεί πια ότι εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες πρέπει να επιβιώσουν με λιγότερα από 400 ευρώ τον μήνα, χωρίς καμία προοπτική βελτίωσης. Οι συντάξεις έχουν περικοπεί, το σύστημα υγείας είναι άγνωστο εάν θα μπορέσει να τους σώσει όταν έχουν πρόβλημα υγείας, ο ΦΠΑ έχει αυξηθεί κατόπιν εντολής των δανειστών και πλήττει κυρίως τους φτωχότερους, ενώ οι ειδικοί φοβούνται έκρηξη της φτώχειας» επισημαίνει το δημοσίευμα.

«Κανείς δεν βοήθησε τους Ελληνες πολίτες και κανείς δεν τους έσωσε. Καθόλου περίεργο, αφού στον ελληνικό κρατικό Προϋπολογισμό εισέρρευσε μόνο το 10% των περίπου 300 δισεκατομμυρίων ευρώ των δανείων, σύμφωνα με αξιόπιστους υπολογισμούς» αναφέρει ο συντάκτης και διευκρινίζει ότι το συντριπτικό ποσοστό πήγε στις προβληματικές τράπεζες και στους δανειστές του ελληνικού κράτους.

Την ίδια ώρα, η «Frankfurter Allgemeine Zeitung» έγραφε για τον Αλέξη Τσίπρα ότι «έπειτα από μακρά περιπλάνηση» οδήγησε και πάλι τη χώρα του έξω από τα προγράμματα των δανειστών - «ο πολυμήχανος Αλέξης Τσίπρας», που έγινε το βασικό θέμα άρθρου της «FAZ» υπό τον σημειολογικό τίτλο «Ο νέος Οδυσσέας της Ελλάδας».

Αφορμή στάθηκε βεβαίως η επιλογή του Ελληνα πρωθυπουργού να εκφωνήσει το διάγγελμά του από την Ιθάκη, κίνηση που, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, έχει ακόμα έναν συμβολισμό. «Ο Τσίπρας πλησίασε τον εαυτό του και τη χώρα του και πάλι στην Ευρώπη, αφού μίλησε σε ένα νησί κοντά στην Ιταλία, αντί στο ανατολικό άκρο κοντά στην Αττάλεια».

Τέλος, ειδική αναφορά έγινε στη μεταστροφή του Τσίπρα από το 2015 έως σήμερα, με τη «FAZ» να κρίνει ότι πλέον «ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται προς τα έξω περισσότερο ως πολιτικός ηγέτης».



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates