.

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

ΓΙΑΤΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΕΝΑΝΤΙ ΕΥΘΥΝΩΝ ΕΝΩ ΗΔΗ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΑΣΥΛΙΑ ;;;

ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΥΨΟΥΣ 200.000€ ΕΤΗΣΙΩΣ
Σύμφωνα με την προκήρυξη το αιτούμενο όριο ευθύνης θα είναι τα 50.000.000 ευρώ...



Η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ), το γνωστό Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων, προκήρυξε προ ημερών διαγωνισμό για την ασφαλιστική κάλυψη της Ευθύνης Στελεχών Διοίκησης της ΕΕΣΥΠ έναντι του ποσού των 200.000 ευρώ ετησίως!

Η Διοίκηση του Υπερταμείου έχει ήδη ασυλία από το νόμο, καθώς από το 2016 προβλέπεται πως τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΣΥΠ δεν υπέχουν αστική ευθύνη έναντι τρίτων για πράξεις ή παραλείψεις κατά την άσκηση των καθηκόντων τους παρά μόνο για δόλο ή βαρεία αμέλεια. Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε το ΔΣ της Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας να προκηρύξει τον διαγωνισμό για την ασφαλιστική κάλυψή του.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, το αιτούμενο όριο ευθύνης θα είναι τα 50 εκατ. ευρώ και το ασφαλιστήριο συμβόλαιο που θα υπογραφεί μετά τις 14 Σεπτεμβρίου και θα ενεργοποιηθεί από τις 11 Νοεμβρίου θα καλύπτει τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τους Διευθυντές και τα στελέχη της Διοίκησης, αλλά και τους εργαζόμενους του Υπερταμείου, όταν αυτοί θα ενεργούν στο πλαίσιο διευθυντικών ή εποπτικών καθηκόντων για την ΕΕΣΥΠ.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι πως το ασφαλιστήριο θα έχει αναδρομική ισχύ από την 25/10/2016 και θα περιβάλει και ασφαλισμένα άτομα που έχουν συνταξιοδοτηθεί ή παραιτηθεί ή απολυθεί.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates