.

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΜΠΟΡΟΣ ΙΧ ΒΟΥΤΗΞΕ 500.000€ ΑΠΟ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ !!!



Τι αποκαλύπτει το newsauto.gr :

Με «συμμάχους» το Διαδίκτυο, ένα «φυσικό» κατάστημα και δεκάδες «δανεικά» αυτοκίνητα επιτήδειος έμπορος μεταχειρισμένων αυτοκινήτων κατάφερε να λάβει προκαταβολές ύψους 500.000 ευρώ από ανυποψίαστους καταναλωτές, αλλά και άλλους εμπόρους και να εξαφανιστεί!

Το κόλπο είναι γνωστό στα στελέχη της αγοράς αυτοκινήτου και πετυχαίνει σχεδόν κάθε φορά που κάποιος επιτήδειος το ξεκινά.

Ειδικότερα ο έμπορος που αναζητείται εμφάνιζε πολύ καλά αυτοκίνητα στην έκθεσή του ή στην ιστοσελίδα του και στη συνέχεια αποσπούσε μεγάλες προκαταβολές ύψους τουλάχιστον 10.000 ευρώ έκαστη, για να κλειστούν τα αυτοκίνητα και να προχωρήσουν οι διαδικασίες πώλησης τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsauto ο έμπορος με έδρα την Ανατολική Αττική πέραν των ανυποψίαστων καταναλωτών κατάφερε να «εξαφανίσει» περίπου 50.000 ευρώ μέχρι και από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου που ενοικίαζε και δραστηριοποιούνταν η εταιρεία αυτοκινήτων που είχε, ενώ φέρεται να έχει αποσπάσει και άλλα υψηλά χρηματικά ποσά από άλλους εμπόρους τα οποία προέρχονταν από «δανεικά» αυτοκίνητα που είχε και πουλούσε στην έκθεσή του.


Παράλληλα οι Αρχές ερευνούν πέραν του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του εμπόρου και κάποιες συνεργασίες που είχε ο εξαφανισμένος επαγγελματίας με άλλους εμπόρους και όπως μας ανέφεραν μερικοί από αυτούς δεν έχουν «φυσικά» καταστήματα, αλλά δραστηριοποιούνται μέσω ιστοσελίδων αγγελιών αυτοκινήτων και μέσω του Διαδικτύου.


Επίσης σε ένα επιπλέον σημείο που στέκονται οι Αρχές έχει να κάνει με το γεγονός πως πολλά αυτοκίνητα άλλων εμπόρων που βρίσκονταν στην έκθεση αυτοκινήτων του επιτήδειου εμπόρου με κάποιον τρόπο μεταφέρθηκαν λίγες ώρες πριν μπει το λουκέτο στο κατάστημα και ο επαγγελματίας εξαφανιστεί.

Πάντως όπως και να έχει το θέμα πάνω από 40 ιδιώτες καταναλωτές είχαν δώσει από 10.000 έκαστος ως προκαταβολή για αυτοκίνητα που βρίσκονταν στην έκθεση του επιτήδειου εμπόρου αλλά ουδέποτε τα παρέλαβαν!

Μάλιστα σύμφωνα με κάποιους εμπόρους αυτοκινήτων δεν ήταν και λίγες οι φορές όπου οι ανυποψίαστοι καταναλωτές που είχαν δώσει τις προκαταβολές, επισκέπτονταν με «άγριες» διαθέσεις τον επιτήδειο έμπορο αυτοκινήτων ακόμη και με τη συνοδεία «φουσκωτών» αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Οι περισσότεροι καταναλωτές έχουν κινηθεί νομικά εναντίον του επιτήδειου εμπόρου αυτοκινήτων αλλά η «εξαφάνισή» του παραμένει άλυτο μυστήριο μέχρι στιγμής, αλλά οι Αρχές σύμφωνα με πληροφορίες του newsauto έχουν εντοπίσει τα ίχνη του από τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με μέλη της οικογένειάς του αλλά και άλλους εμπόρους αυτοκινήτων που συνεργάζονταν…

Οι Αρχές συμβουλεύουν πάντως του καταναλωτές να μην είναι ευκολόπιστοι και ποτέ να μην καταθέτουν προκαταβολές για αυτοκίνητα που θα τους φέρουν γιατί πολλές φορές το μόνο που κάνουν είναι να αυξάνουν το budget των επιτήδειων που σε ελάχιστο χρόνο θα αναζητούν!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates