.

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ GRECO ΚΑΙ Η ΔΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ-ΔΙΚΑΣΤΕΣ !!!

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ-ΜΑΜΟΥΘ ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΜΕΣΩ DANSKE BANK ΠΟΥ ΑΓΓΙΖΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ 30 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ...
Τη Δανία, μία από τις πλέον ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης, έθεσε υπό αυστηρή επιτήρηση και σε διαδικασία ελέγχου, για τη μη συμμόρφωσή της σε θέματα καταπολέμησης διαφθοράς σε βουλευτές και δικαστικούς, η Ομάδα Κρατών κατά της 
Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπη (GRECO).



Το μέτρο επιτήρησης επιβλήθηκε μετά τη διαπίστωση ότι η χώρα έχει εφαρμόσει ικανοποιητικά μόνο μία από τις έξι συστάσεις που της υποβλήθηκαν τέσσερα χρόνια πριν.

Η GRECO συνιστά στη Δανία να θεσπίσει έναν κώδικα δεοντολογίας που θα εφαρμόζεται αποτελεσματικά στους βουλευτές και θα συμπληρώνεται με πρακτικά μέτρα, όπως η κατάρτιση και η παροχή συμβουλών.

Η Ομάδα Κρατών υπογραμμίζει ότι στη Δανία δεν υπάρχει ακόμη υποχρέωση των βουλευτών να κάνουν ad hoc αναφορά για συγκρούσεις συμφερόντων, όταν προκύπτουν.

Πρόκειται για βασικά μέτρα για την πρόληψη της διαφθοράς στο Κοινοβούλιο, τα οποία πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή χωρίς καθυστέρηση, σημειώνει η Επιτροπή.

Όσον αφορά στη δικαστική εξουσία, η Επιτροπή επισημαίνει ότι ο κώδικας δεοντολογίας, για δικαστές και εισαγγελείς, δεν συνοδεύεται από πρακτική καθοδήγηση, πράγμα απολύτως απαραίτητο για την καταπολέμηση της διαφθοράς σ’ αυτές τις τάξεις επαγγελματιών.

Στη σημερινή της έκθεση η GRECO θεωρεί την κατάσταση ως «μη ικανοποιητική σε παγκόσμιο επίπεδο», καθώς η Δανία δεν έχει σημειώσει επαρκή ή αποφασιστική πρόοδο στην εφαρμογή των συστάσεων της GRECO.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates