.

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

ΠΙΕΖΟΥΝ ΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΕΩΣ 12/12/2018 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ !!!

ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ...ΞΑΝΑΡΩΤΑΜΕ, ΜΗΠΩΣ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ-ΥΠΟΚΡΥΠΤΩΝ ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ;;; 
Οι πνιγμένες από τα χρέη επιχειρήσεις έχουν λοιπόν να διαλέξουν, από τη μια την απειλή του προστίμου κι από την άλλη την απειλή της κατάσχεσης...Διότι, κύριοι του ΥΠΟΙΚ+ΑΑΔΕ, αν δεν ήταν αληθή τα παραπάνω, ο επαγγελματικός λογαριασμός θα είχατε φροντίσει να είναι ακατάσχετος και δεν οδηγούσατε τις ελληνικές επιχειρήσεις με τη πολιτική σας στη φοροδιαφυγή ως μέτρο επιβίωσης !!! Μην απορείτε λοιπόν που χιλιάδες επιχειρήσεις δεν έχουν δηλώσει ακόμη επαγγελματικό λογαριασμό...



Εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες οφείλουν μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου να δηλώσουν στο σύστημα TAXISNET «επαγγελματικούς τραπεζικούς λογαριασμούς» μέσω των οποίων πρέπει να πραγματοποιούν πλέον όλες τις εισπράξεις τους από την άσκηση των δραστηριοτήτων τους συμπεριλαμβανομένων καί των ηλεκτρονικά διενεργούμενων λιανικών συναλλαγών μέσω «πλαστικού» χρήματος και e-banking.

Οι νέοι επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες οφείλουν να εκπληρώσουν την υποχρέωση αυτή εντός μηνός από την έναρξη άσκησης των δραστηριοτήτων τους. Όσοι δεν συμμορφωθούν θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα 1.000 ευρώ έκαστος.

Σύμφωνα, ειδικότερα, με κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Ιωάννη Δραγασάκη και της υφυπουργού Οικονομικών Αικατερίνης Παπανάτσιου, που δημοσιεύθηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως:
1. Οι επιχειρηματίες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που υποχρεούνται να πραγματοποιούν λιανικές συναλλαγές μέσω μηχανισμών POS ή με άλλα ηλεκτρονικά μέσα (e-banking κ.λπ.) οφείλουν «να δηλώνουν ηλεκτρονικά τον ή τους Επαγγελματικό/ούς Λογαριασμό/ούς στο διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ (www.aade.gr) με τη χρήση των διαπιστευτηρίων που διαθέτουν οι χρήστες για όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, εντός μηνός από την έναρξη άσκησης δραστηριότητας που υπάγεται στους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας. Για την πρώτη εφαρμογή οι ως άνω υπόχρεοι οφείλουν να συμμορφωθούν εντός τριών (3) μηνών από τη δημοσίευση της παρούσας (12-9-2018)».

2. Οι μεταβολές που επέρχονται στους Επαγγελματικούς Λογαριασμούς δηλώνονται εντός μηνός από την ημερομηνία κατά την οποία επήλθε η μεταβολή. Για την πρώτη εφαρμογή οι ως άνω υπόχρεοι οφείλουν να συμμορφωθούν εντός τριών (3) μηνών από τη δημοσίευση της παρούσας.

3. Για τη μη δήλωση Επαγγελματικού Λογαριασμού στο διαδικτυακό τόπο της Α.Α.Δ.Ε., επιβάλλεται στους υπόχρεους διοικητικό πρόστιμο ύψους 1000 ευρώ. Η μη υποβολή δήλωσης διόρθωσης, προς συμμόρφωση, από τους υπόχρεους, στις περιπτώσεις απενεργοποίησης Επαγγελματικού Λογαριασμού νοείται ως μη δήλωση Επαγγελματικού Λογαριασμού και επιφέρει το πρόστιμο του προηγούμενου εδαφίου.

4. Για την υποβολή δήλωσης Επαγγελματικού Λογαριασμού στον διαδικτυακό τόπο της Α.Α.Δ.Ε. πέραν των προβλεπόμενων προθεσμιών επιβάλλεται στους υπόχρεους διοικητικό πρόστιμο ύψους εκατό (100) ευρώ.

5. Τα παραπάνω πρόστιμα θα επιβάλλονται από τους Προϊσταμένους των Δ.Ο.Υ. που είναι αρμόδιοι για την παραλαβή των ετησίων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος κάθε υπόχρεου, θα κοινοποιούνται στον υπόχρεο κατά τις διατάξεις του άρθρου 5 του ν. 4174/2013 και θα εισπράττονται κατά τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ν.δ. 356/1974).



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates