.

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

ΧΑΜΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΟ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΜΕ 80 ΑΤΟΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΝΑ ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΝ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ !!!

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
ΑΓΡΙΕΨΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ: ΤΡΩΝΕ ΞΥΛΟ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ !!! ΒΓΗΚΑΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΛΕΤΑ !!!
ΤΡΟΜΑΞΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ALPHA BANK: ΖΗΤΟΥΝ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΑΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΝΕ ΞΥΛΟ !!!




Ανησυχία στις τράπεζες – από τα στελέχη των διοικήσεων μέχρι τους εργαζόμενους – προκαλούν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της έξαρσης των κρουσμάτων της πανδημίας.

Από την ερχόμενη Δευτέρα οι ανεμβολίαστοι πελάτες των τραπεζών θα μπορούν να προσέρχονται σε αυτές μόνο με αρνητικό μοριακό (PCR) ή rapid test, στο πλαίσιο των μέτρων που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και πρόκειται να εξειδικευτούν με ΚΥΑ που θα δημοσιευτεί το Σάββατο.

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να προκαλέσει «συμφόρηση» στην καθημερινή εξυπηρέτηση των πελατών από τα τραπεζικά καταστήματα, τη στιγμή που οι εξ αποστάσεως συναλλαγές και η ψηφιοποίηση έχουν μειώσει σημαντικά τον αριθμό ων εργαζομένων στις τράπεζες. Ήδη οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στα καταστήματα των τραπεζών είναι δύσκολες και τελευταία επικίνδυνες, καθώς πέραν του φόρτου εργασίας που μοιράζεται σε λιγότερα «χέρια», ο εκνευρισμός των πελατών από τις συνθήκες που έχει διαμορφώσει η πανδημία και τα μέτρα για την αντιμετώπισή της, εκτονώνεται με θύματα τους τραπεζοϋπαλλήλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, μετά το πρόσφατο επεισόδιο σε τράπεζα στον Άγιο Στέφανο όπου έξαλλος πελάτης έβγαλε μαχαίρι σε τραπεζοϋπάλληλο, χθες στο κεντρικό κατάστημα τράπεζας στην Κοζάνη σημειώθηκε νέο περιστατικό που έληξε με παρέμβαση της αστυνομίας. Ενώ ο υπάλληλος της τράπεζας βρισκόταν εκτός του καταστήματος και μοίραζε χαρτάκια με αριθμό προτεραιότητας σε μια ουρά 80 ατόμων που περίμεναν να μπουν στο κατάστημα, πελάτης στην ουρά επιτέθηκε στον υπάλληλο φτύνοντάς τον, καλώντας τους υπόλοιπους στην ουρά «να κάνουν ντου στην τράπεζα».

Η κατάσταση ξέφυγε εκτός ελέγχου και χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας για να διαλύσει το «επαναστατημένο» πλήθος.

Τα καθημερινά περισταστικά που αντιμετωπίζουν πλέον οι εργαζόμενοι στα καταστήματα των τραπεζών, δημιουργούν άμεσα την ανάγκη να αντιμετωπιστούν φαινόμενα προπηλακισμών εναντίον εργαζομένων που δεν κάνουν κάτι άλλο από το να τηρούν τις διαδικασίες που έχουν υπαγορεύσει οι λόγοι προστασίας της δημόσιας υγείας.

Από την πλευρά τους, οι διοικήσεις των τραπεζών προβληματίζονται για τον αντίκτυπο των νέων μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας στην καθημερινή λειτουργία των τραπεζών και στο προσωπικό τους. Αν και γίνεται αποδεκτό ότι η οικονομία δεν μπορεί να υποστεί νέα οριζόντια lockdown και η έξαρση της πανδημίας πρέπει να αντιμετωπιστεί με τους εμβολιασμούς για την επίτευξη ισχυρού τείχους ανοσίας στην κοινωνία και την επιστροφή στην κανονικότητα, αναφέρεται ότι τα μέτρα θα φέρουν αντιμέτωπες τις τράπεζες με την κοινωνία.

Για να ανταποκριθούν στα νέα μέτρα, οι τράπεζες θα χρησιμοποιήσουν εργαζόμενο σε κάθε κατάστημα, ο οποίος θα ασχολείται με τους ελέγχους των παραστατικών εισόδου των πελατών στο κατάστημα. Παράλληλα, θα χρειαστεί να μεριμνήσουν και για την αποφυγή προπηλακισμών και επεισοδίων.

Σε κάθε περίπτωση, οι τράπεζες βρίσκονται σε επιφυλακή για το πώς θα λειτουργήσουν ομαλά τα καταστήματα από την ερχόμενη Δευτέρα για την εξυπηρέτηση των πελατών, με τήρηση των μέτρων αλλά και με προστασία των εργαζομένων τους.

ΠΗΓΗ-ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates