.

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

ΤΑ 3 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ !!!






Τρία ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας βγαίνουν στο ηλεκτρονικό σφυρί στα τέλη Δεκεμβρίου 2021, ιδιοκτησίας της εταιρείας «Θεοδώρου Πρόπερτις».

Πρόκειται για το Boss Boutique Athens, επί των οδών Χαλκοκονδύλη και Σωκράτους, που διατίθεται με τιμή πρώτης προσφοράς στα 5.460.000 ευρώ, το Delphi Art Hotel Athens επί της πλατείας Αγίου Κωνσταντίνου, με τιμή πρώτης προσφοράς στα 1.820.000 ευρώ καθώς και το Breeze Boutique Hotel επί της συμβολής των οδών Χαλκοκονδύλη 46 και Αριστοτέλους 2, με την πρώτη προσφορά να ξεκινά στα 3.400.000 εκατ. ευρώ.

Breeze Boutique

Σύμφωνα με την έκθεση του ειδικού εκτιμητή το ̈Breeze Boutique Athens ̈ διαθέτει 70 δωμάτια, πλήρως ανακαινισμένα και μοντέρνα διακοσμημένα, μη καπνιζόντων, κλιματιζόμενα, με ηχομονωτικά παράθυρα, επίπεδης οθόνης τηλεοράσεις, χρηματοκιβώτιο και μίνι μπαρ. Επίσης, παρέχει 24ώρη ρεσεψιόν, αίθουσα πρωϊνού, μπαρ και δωρεάν wifi. Κατά την έρευνα διαπιστώθηκε ότι το τουριστικό κατάλυμα προβάλλεται ως ξενοδοχείο 4 αστέρων στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες διάθεσης, πλην όμως δεν καταγράφεται στην ιστοσελίδα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ). Σε τηλεφωνική επικοινωνία το ΞΕΕ ενημέρωσε ότι πρόκειται μονάδα με ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια, τα οποία κατατάσσονται σε κατηγορίες με σύστημα κλειδιών, και όχι για ξενοδοχείο που αξιολογείται με το σύστημα των αστέρων. Το κατάλυμα “διαφαίνεται να διαθέτει δωμάτια προδιαγραφών τετράστερων ξενοδοχείων της ευρύτερης περιοχής, δε διαθέτει όμως αντίστοιχες παροχές ως προς τις υποδομές, όπως υπηρεσία δωματίων (room service), πολλαπλά εστιατόρια, υπηρεσίες ευεξίας, πισίνα, στάθμευση, αίθουσες συνεδρίων, κλπ. “ αναφέρεται στην έκθεση.




Boss Boutique

Το Boss Boutique Athens είναι ένα τουριστικό κατάλυμα 9 ορόφων, με 108 δωμάτια, που αν και προβάλλεται στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες διάθεσης ως ξενοδοχείο πέντε αστέρων, σύμφωνα με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος αποτελεί μονάδα με ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια που ανήκει στην ανώτερη κατηγορία των 5 κλειδιών. Σύμφωνα με την έκθεση του εκτιμητή, το ξενοδοχείο είναι πρόσφατα ανακαινισμένο και φαίνεται να διαθέτει δωμάτια προδιαγραφών πεντάστερων ξενοδοχείων της ευρύτερης περιοχής, δεν διαθέτει όμως αντίστοιχες παροχές ως προς τις υποδομές, όπως υπηρεσία δωματίων (room service), πολλαπλά εστιατόρια, υπηρεσίες ευεξίας, πισίνα, στάθμευση, αίθουσες συνεδρίων κλπ.

Το ακίνητο φέρεται να είναι μισθωμένο από την εταιρεία Athens Platinum Hotel έως τον Φεβρουάριο του 2027, με δικαίωμα μονομερούς παράτασης της μίσθωσης για 12 ακόμα έτη.



Delphi Art Hotel Athens

Επί του οικοπέδου, βρίσκεται το ξενοδοχείο με τον τίτλο «Δελφοί», πολυώροφη οικοδομή, αποτελούμενη από υπόγειο επιφάνειας 337,10 τμ, ισόγειο επιφάνειας 337,10 τμ, ημιώροφο επιφάνειας 278,44 τμ, Α ́,Β ́,Γ ́ ορόφους επιφάνειας 324,82 τμ έκαστος, Δ ́ όροφο επιφάνειας 321,21 τμ και δώμα επιφάνειας 119,64 τμ. Το ακίνητο χαρακτηρίστηκε διατηρητέο νεότερο μνημείο με την απόφαση Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. Πρόκειται για πενταόροφο γωνιακό κτίριο, δείγμα της μεταβατικής φάσης της αρχιτεκτονικής από το νεοκλασικισμό στο μοντέρνο κίνημα. Είναι συνδεδεμένο με την αρχιτεκτονική και πολεοδομική εξέλιξη της πόλης των Αθηνών ενώ το ξενοδοχείο «Δελφοί» λειτουργεί εκεί από το 1930, και περί το 2005 ανακαινίστηκε. Διαθέτει 95 κλίνες και 43 δωμάτια. Φαίνεται να είναι μισθωμένο έως τον Ιανουάριο του 2026 από την εταιρεία Grey Blues Hotels Services, με δικαίωμα ανανέωσης της μίσθωσης για 12 επιπλέον χρόνια.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates