.

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021

ΚΑΝΟΥΝ ΕΞΩΣΗ ΣΤΑ ΚΤΕΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ !!!

 


Τροπολογία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ξεκαθαρίζει ότι τα Τεχνικά Κέντρου Ελέγχου Οχημάτων πρέπει να απομακρυνθούν από τις πόλεις το αργότερο έως το 2030!


Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με τροπολογία επαναφέρει την απαγόρευση ίδρυσης ιδιωτικών ΚΤΕΟ σε περιοχές Γενικής Κατοικίας και Πολεοδομικά Κέντρα. Τα δε υπάρχοντα ιδιωτικά ΚΤΕΟ θα πρέπει να απομακρυνθούν στην ημερομηνία που έχει θέσει το νομοθετικό πλαίσιο που τα διέπει και αυτό αφορά το έτος 2030.

Όπως επισημαίνεται σχετικά στην τροπολογία: «Όταν τα ΙΚΤΕΟ ιδρύθηκαν το 2001, θεωρούνταν εργαστήρια χαμηλής όχλησης κι επιτρεπόταν η ίδρυσή τους και σε περιοχές Γενικής Κατοικίας και Πολεοδομικά Κέντρα. Μετά από διαμαρτυρίες πολιτών και κατοίκων των περιοχών αυτών, το 2008 και σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.3710 απαγορεύτηκε η περαιτέρω ίδρυση των εγκαταστάσεων αυτών σε περιοχές Γενικής Κατοικίας.

Μάλιστα σύμφωνα με τον ν.3897/2010 απαγορεύτηκε η επέκταση των εγκαταστάσεων για τεχνικό έλεγχο βαρέων οχημάτων, ενώ για τα ήδη λειτουργούντα, δόθηκε μια περίοδος 20 ετών για την οριστική και αμετάκλητη μετεγκατάσταση εκτός των περιοχών γενικής κατοικίας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, όσα ΙΚΤΕΟ ιδρύθηκαν μετά το 2008, αυτά να εγκατασταθούν εκτός Γενικής Κατοικίας.

Το 2018 με το Π.Δ.59/2018 προβλέπεται και πάλι ότι σε περίπτωση επέκτασης ή αναθεώρησης του Σχεδίου Πόλεως θα μπορεί κάποιος να ιδρύσει ΙΚΤΕΟ σε περιοχή Γενικής Κατοικίας και μάλιστα χωρίς να υποχρεωθεί να απομακρυνθεί όπως οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις.

Αν και τα ΙΚΤΕΟ έχουν χαρακτηριστεί εγκαταστάσεις χαμηλής όχλησης δεν παύει να δημιουργούν μέσα σε περιοχές γενικής κατοικίας έντονο κυκλοφοριακό φόρτο, θόρυβο, καθώς και μόλυνση της ατμόσφαιρας από τον έλεγχο καυσαερίων.

Με την προτεινόμενη τροπολογία επαναφέρουμε την απαγόρευση ίδρυσης ΙΚΤΕΟ σε περιοχές Γενικής Κατοικίας και Πολεοδομικά Κέντρα. Τα δε υπάρχοντα θα πρέπει να απομακρυνθούν στην ημερομηνία που είχε θέσει το νομοθετικό πλαίσιο που τα διέπει.»

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates