.

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

ΟΥΡΕΣ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΕΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ !!!

 



Ουρές σχηματίζουν στα συμβολαιογραφικά γραφεία οι φορολογούμενοι, με την κίνηση να είναι αυξημένη πάνω από 20% σε σχέση με πέρυσι και τους συμβολαιογράφους να περιμένουν ότι θα ξεπεράσει το 30% μέχρι το τέλος του έτους.

Η ενεργοποίηση των νέων αντικειμενικών αξιών των ακινήτων από την Πρωτοχρονιά, αλλά και οι διορθώσεις σε συμβόλαια για ακίνητα που πρέπει να δηλωθούν στο Κτηματολόγιο, αποτελούν τους δύο βασικούς λόγους που οι πολίτες σπεύδουν στους συμβολαιογράφους, όπως αναφέρει στα «ΝΕΑ» ο Γιώργος Ρούσκας, πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών – Πειραιώς – Αιγαίου και Δωδεκανήσου.

Οι φορολογούμενοι τρέχουν να προλάβουν τις νέες αντικειμενικές αξίες για να γλιτώσουν από έξτρα φόρους.

Οι νέες τιμές ζώνης που θα εφαρμοστούν από το νέο έτος είναι αυξημένες έως και 250% σε 7.634 περιοχές και θα βάλουν φωτιά στον φόρο μεταβίβασης. Όσοι σχεδιάζουν να αποκτήσουν ακίνητο στις περιοχές όπου οι αντικειμενικές αξίες θα τραβήξουν την ανηφόρα έχουν στη διάθεσή τους 45 εργάσιμες ημέρες για να κλείσουν τις εκκρεμότητες, ενώ για τις γονικές παροχές και δωρεές μετά την αύξηση του αφορολόγητου ορίου στις 800.000 ευρώ υπάρχει χρόνος καθώς δεν επηρεάζονται από την αύξηση των αντικειμενικών τιμών.

Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ δείχνουν ότι σε καθημερινή βάση υποβάλλονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myProperty περισσότερες από 1.000 ηλεκτρονικές δηλώσεις φόρου μεταβίβασης, ενώ το κύμα των μεταβιβάσεων φουσκώνει μέρα με τη μέρα.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates