.

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ: ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ....ΑΛΛΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΝ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 50ΧΛΜ. !!!!

 



Σχολιάζει η ΓΑΤΑ
igata.gr


Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε κατά τη διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (COP26) στη Γλασκώβη, τη σύναψη μιας πρωτοποριακής σύμπραξης με σκοπό την ενίσχυση των επενδύσεων σε πράσινες τεχνολογίες.

Όπως είπε η … ακατονόμαστη, παρέα με τον άλλο ακατονόμαστο “φιλάνθρωπο”, λάτρη των εμβολίων και της Γεωμηχανικής, και ιδρυτή του ιδρύματος Breakthrough Energy, έδωσαν τα χέρια μαζί και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Βέρνερ Χόιερ, μέσω του προγράμματος Breakthrough Energy Catalyst, να κινητοποιηθούν έως και 1 δισ. ευρώ την περίοδο 2022-2026, για την επιτάχυνση της εφαρμογής και εμπορευματοποίησης καινοτόμων τεχνολογιών.

Κάθε ευρώ δημοσίων πόρων (δικά μας χρήματα, δηλαδή) αναμένεται να μοχλεύσει ιδιωτικά κεφάλαια ύψους τριών ευρώ

Έτσι αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα της Επιτροπής. Μόνο που τα δικά μας που δεσμεύονται είναι σίγουρα, ενώ των ιδιωτών σε “αναμονή”.

Οι επενδύσεις θα κατευθυνθούν σε ένα χαρτοφυλάκιο έργων με έδρα στην ΕΕ που εμφανίζουν μεγάλες δυνατότητες σε τέσσερις τομείς:
  1. το καθαρό υδρογόνο,
  2. τα βιώσιμα καύσιμα αεροσκαφών,
  3. την απευθείας δέσμευση από τον αέρα και
  4. την αποθήκευση ενέργειας για μεγάλα χρονικά διαστήματα

Η ακατονόμαστη δήλωσε σχετικά: «Ήρθε η ώρα να αναλάβουμε δράση. Για να αντιμετωπίσουμε την κλιματική πρόκληση, πρέπει να επενδύσουμε σε καινοτομίες υψηλού κινδύνου και να εξαλείψουμε το πρόσθετο κόστος των καθαρών τεχνολογιών, το οποίο συνδέεται με την εμπορευματοποίηση των νέων τεχνολογιών. Ανυπομονώ να κυκλοφορήσουν οι τεχνολογίες αυτές στην αγορά. Η σύμπραξη μεταξύ της ΕΕ και του προγράμματος Breakthrough Energy Catalyst αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την επίτευξη του στόχου μας: να καταστεί η Ευρώπη η πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρος και η πρώτη ήπειρος της κλιματικής καινοτομίας. Ευελπιστώ ότι τα κράτη μέλη, η βιομηχανία και άλλοι φορείς θα συμμετάσχουν στον αγώνα για κλιματική καινοτομία».

Και ρωτάμε εμείς ως “ευρωπαίοι”: Γιατί πρώτη η Ευρώπη και όχι το χωριό του Γκέιτς, οι ΗΠΑ; Δεν βρήκε εκεί κατάλληλο λαμόγιο για τις συμφωνίες του;

Αλλά πόσο οικωλόγα (με Ω) είναι τελικά η ακατονόμαστη;

Ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ευρωπαίων Φορολογουμένων, Μάικλ Γιάγκερ, επέκρινε την ακατονόμαστη γιατί χρησιμοποίησε αεροσκάφος για να κάνει μια πτήση, διάρκειας μόλις… 19 λεπτών!

Η υποκρίτρια, ταξίδεψε με ιδιωτικό αεροσκάφος από τη Βιέννη στην κοντινή Μπρατισλάβα τον περασμένο Ιούνιο. Ο Γιάγκερ σε συνέντευξή του στην “BILD” χαρακτήρισε μάλιστα την πτήση αυτή για μια τόσο μικρή απόσταση ως “οικολογικό αμάρτημα”. «Κόστισε πολλά χρήματα από φόρους, πολύ χρόνο για να φτάσει από και προς τα αεροδρόμια και πάνω από όλα: πολλή αξιοπιστία», υποστήριξε ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ευρωπαίων Φορολογουμένων.

Η Γερμανίδα βουλευτής του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Γιάννα Σίμκε τόνισε επίσης απευθυνόμενη στην πρόεδρο της Κομισιόν και πρώην υπουργό Άμυνας της Γερμανίας πως « αν θέλεις την αλλαγή, πρέπει να δίνει το παράδειγμα».

Μα ναι, το παράδειγμα το δίνει και ο οξαποδώ Μπιλ, κάνοντας πάρτι γενεθλίων με σούπερ γιοτ.

Αυτή είναι η διεφθαρμένη πολιτική και οικονομική ελίτ που μας κάνε κουμάντο! Για πόσο, δεν ξέρω ακόμα. Οι λαοί ξυπνάνε σιγά σιγά…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates