.

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

ΚΙΝΑ: ΝΕΟ ΚΑΝΟΝΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ !!!

 


Φούσκα μεγατόνων στην Κίνα τα ακίνητα...Κίνδυνος παγκοσμίου ντόμινο !!!


Ανεστάλη η διαπραγμάτευση των μετοχών της κινεζικής εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων Kaisa Group και τριών από τις μονάδες της την Παρασκευή, μία μέρα αφότου θυγατρική της δεν κατάφερε να εκπληρώσει υποχρέωση πληρωμής ενός προϊόντος διαχείρισης περιουσίας, την ώρα που η κρίση χρέους ακινήτων της Κίνας συγκλονίζει τη χώρα.

Οπως μεταδίδει το Reuters και το CNBC, η εταιρεία Kaisa με έδρα τη Shenzhen δήλωσε ότι αντιμετωπίζει πρωτοφανή πίεση ρευστότητας, λόγω των δυσκολιών στην αγορά ακινήτων και των υποβαθμίσεων αξιολόγησης.

Η Kaisa και η μονάδα της Kaisa Prosperity ανέφεραν την Παρασκευή ότι η διαπραγμάτευση των μετοχών τους αναστέλλεται εν αναμονή της δημοσιοποίησης «εσωτερικών πληροφοριών». Οι εταιρείες δεν έδωσαν λεπτομέρειες.

Το Reuters ανέφερε τον περασμένο μήνα, επικαλούμενο πηγές, ότι η Kaisa αναζητούσε αγοραστές για τη μονάδα διαχείρισης ακινήτων Kaisa Prosperity και δύο οικιστικές τοποθεσίες στο Χονγκ Κονγκ.

Τα προβλήματα της Kaisa έρχονται εν μέσω ανησυχιών για διεύρυνση της κρίσης ρευστότητας στον κινεζικό τομέα ακινήτων, μετά από μια σειρά αθέτησης πληρωμών ομολόγων, υποβαθμίσεις πιστοληπτικής ικανότητας και sell off μετοχών και ομολόγων των εταιρειών τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι μετοχές της εισηγμένης στο Χονγκ Κονγκ Kaisa, που κατατάσσεται ως η 25η μεγαλύτερη εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων στη χώρα με βάση τις πωλήσεις κατοικιών και η οποία έχει χρηματιστηριακή αξία περίπου 1 δισ. δολαρίων, υποχώρησαν περισσότερο από 15% την Πέμπτη σε ιστορικό χαμηλό.

Η Kaisa έχει περίπου 3,2 δισ. δολαριακά ομόλογα που λήγουν τους επόμενους 12 μήνες, με την επόμενη λήξη ύψους 400 εκατ. δολαρίων στις 7 Δεκεμβρίου. Εχει πληρωμές κουπονιών άνω των 59 εκατ. δολαρίων στις 11 και 12 Νοεμβρίου.

Οι μετοχές των κινεζικών κατασκευαστών ακινήτων κατηφορίζουν στο Χονγκ Κονγκ. Η China Evergrande Group χάνει 2,97% ενώ η China Vanke σημειώνει πτώση 1,51%. Ο δείκτης Hang Seng Properties είναι χαμηλότερα κατά 0,13%.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates