.

Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 16/04/2021

 


ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :












Ράπισμα από το ΣτΕ στις δικηγορικές εταιρείες των Σιουφαίων και της Όλγας Ευτυχίδου: Παραμένουν οι σκληρές πειθαρχικές ποινές !!!

Το ΣτΕ απέρριψε τους ισχυρισμούς του κ. Σιούφα, ότι η πειθαρχική απόφαση συνεπάγεται ανεπανόρθωτη προσβολή τόσο της επαγγελματικής του φήμης όσο και της εταιρείας, καθώς και ότι θα επιφέρει έντονη κοινωνική και ηθική απαξία, ενώ θέτει σε διακινδύνευση τον βιοπορισμό του ίδιου και της οικογένειάς του. Επίσης, το ΣτΕ αναφέρει ότι δεν προβάλλονται προδήλως βάσιμοι (δηλαδή δεν πιθανολογείται ότι θα γίνουν δεκτοί) οι ισχυρισμοί του κ. Σιούφα, ότι: α) η προσβαλλόμενη πειθαρχική απόφαση πάσχει από έλλειψη αιτιολογίας, β) παραβιάζει την συνταγματική αρχή της αναλογικότητας και γ) παραβιάζει την αρχή «κανένα έγκλημα, καμία ποινή χωρίς υφιστάμενο νόμο»), κ.λπ. Παράλληλα, το ΣτΕ αφού έλαβε υπόψη του ότι η εταιρεία έχει 42 συμβάσεις έμμισθης εντολής με τράπεζες και άλλες εταιρείες εκκαθάρισης, αλλά και εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις, σημειώνει ότι «ενδεχόμενη κίνηση της διαδικασίαςλύσης και εκκαθάρισης αυτής θα επιφέρει πράγματι βλάβη δυσχερώς επανορθώσιμη σε περίπτωση ευδοκίμησης της αίτησης ακύρωσης». Τελικά, το ΣτΕ, δέχθηκε εν μέρει την αίτηση αναστολής και διέταξε «τη μη λύση της δικηγορικής εταιρείας» με την επωνυμία» “Σιούφας και Συνεργάτες Δικηγορική Εταιρεία”, λόγω «της επιβολής της πειθαρχικής ποινής της προσωρινής παύσης ενός έτους από το δικηγορικό λειτούργημα του εταίρου της Γεωργίου Σιούφα και της έκτισής της από αυτόν». Με την δεύτερη απόφασή του το ΣτΕ (60/2021), απέρριψε και την αίτηση της κυρίας Ευτυχίδου. Οι σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν όλους τους ισχυρισμούς της, όπως είναι η ανεπανόρθωτη βλάβη στην επαγγελματικής της φήμη, καθώς και ότι θα επέλθει έντονη κοινωνική και ηθική απαξία, αλλά και ότι θα υπάρξει διακινδύνευση του βιοπορισμού της, όπως απέρριψε και τους επικαλούμενους λόγους υγείας, σημειώνοντας ότι «το δημόσιο συμφέρον επιβάλλει την άμεση εκτέλεση της πειθαρχικής ποινής».

Στην φάκα του ΕΡΓΑΝΗ οι επιχειρήσεις που τσέπωναν επιδοτήσεις εν μέσω πανδημίας και απέλυσαν εργαζομένους!

Νίπτουν τας χείρας τους οι τράπεζες για την απάτη… Την παράβαση του όρου της μη απόλυσης προσωπικού έχουν καταπατήσει πάνω από 1.500 επιχειρήσεις, οι οποίες έλαβαν επιδοτήσεις μέσω του προγράμματος ΤΕΠΙΧ ΙΙ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας.

Μια απέραντη χωματερή το Ελληνικό, στο οποίο η κυβέρνηση φιλοδοξεί να πραγματοποιήσει την mega επένδυση !!!

Την ώρα που οι υπουργοί της κυβέρνησης διαφημίζουν τις φαραωνικές επενδύσεις της Lamda Development στο Ελληνικό, από τις οποίες αναμένουν θέσεις εργασίας και οικονομική ανάκαμψη, η παραλία του Ελληνικού έχει παντελώς εγκαταλειφθεί !!!
























Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates