.

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΣΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΚΑΡΤΕΛ !!! ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ 10 ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ !!!

 



Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αποκλείσει 10 τράπεζες από τη διαχείρηση πωλήσεων ομολόγων για την άντληση πόρων για το Ταμείο Ανάκαμψης των 800 δισ. ευρώ, λόγω παραβιάσεων των αντιμονοπωλιακών κανονισμών.

Η έκδοση κοινών ευρωπαϊκών ομολόγων ξεκινά σήμερα Τρίτη, με την πώληση 10ετούς τίτλου.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, από την κοινοπρακτική έκδοση έχουν αποκλειστεί 10 τράπεζες, μεταξύ των οποίων και μεγάλα ονόματα όπως η JP Morgan, η Citigroup, η Bank of America και η Barclays.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της βρετανικής εφημερίδας, οι τράπεζες αποκλείστηκαν λόγω της εμπλοκής τους σε σκάνδαλα χειραγώγησης της αγοράς.

Οι τράπεζες οι οποίες έχουν παραβιάσει τους κανόνες ανταγωνισμού της Ε.Ε. «δεν θα λάβουν πρόσκληση να υποβάλlουν προσφορές σε κοινοπρακτικές συναλλαγές», ανέφερε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία διαχειρίζεται την έκδοση χρέους για λογαριασμό της Ε.Ε.

Οι τράπεζες οι οποίες έχουν βρεθεί ένοχες για παραβιάσεις των κανόνων ανταγωνισμού θα πρέπει να δείξουν ότι έχουν λάβει «μέτρα επανόρθωσης», προτού τους επιτραπεί ξανά να υποβάλουν προσφορές, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Οι Bank of America, Natixis, Nomura, NatWest και UniCredit δεν έλαβαν πρόσκληση να συμμετάσχουν, επειδή συμμετείχαν σε καρτέλ στο trading ομολόγων πριν από μια δεκαετία. Οι Citigroup, JPMorgan και Barclays, μαζί με τη NatWest, αποκλείστηκαν επειδή πριν από δύο χρόνια είχαν βρεθεί ένοχες για χειραγώγηση των αγορών νομισμάτων την περίοδο 2007 με 2013.

Εκτός έμειναν και η Deutsche Bank και Crédit Agricole, εξαιτίας απόφασης του Απριλίου, σύμφωνα με την οποία συμμετείχαν σε διαφορετικό καρτέλ στο trading ομολόγων.

Οι 10 τράπεζες που αποκλείστηκαν βρίσκονται στη λίστα των 39 «primary dealers», δηλαδή των τραπεζών που έχουν την ευθύνη να υποβάλλουν προσφορές για ομόλογα κατά τη διάρκεια των δημοπρασιών.

Στη σημερινή πώληση θα συμμετάσχουν ως διαχειριστές οι BNP Paribas, DZ Bank, HSBC, Intesa Sanpaolo, Morgan Stanley, Danske Bank και Santander. Οι προσφορές για το ομόλογο των €20 δισ. έχουν ξεπεράσει τα €140 δισ.

ΠΗΓΗ

1 σχόλιο :

  1. Το κρατος νομιζω πρεπει αν δανειζεται να το κανει απευθειας απο την ΕΚΤ και οχι απο τις εμπορικες τραπεζες.Δεν πρεπει να ξεχναμε οτι η μεγαλυτερη πηγη πλουτου των τραπεζων στα χρονια του ευρω ηταν οι προμηθειες δανεισμου του Ελληνικου Δημοσιου.Κυριολεκτικα θησαυριζαν οι διεθνεις και ντοπιες εμπορικες τραπεζες απο την εσκεμμενη κατα την γνωμη μου Ευρωπαικη και Εθνικη αυτη νομοθετικη ντιρεκτιβα .Ενω θησαυριζαν μοιραζαν μερισματα ,αποδοσεις,υπεραξιες στους μετοχους αλλα και θηριωδη bonus ΚΥΡΙΩΣ στα στελεχη των τραπεζων που τα εξαερωσαν ολα!!!!Και μετα τις χασουρες τις πληρωσαν οι φορολογουμενοι!!!!Το σκαριφημα αυτο της by pass χρηματοδοτησης των κρατων μεσω των εμπορικων τραπεζων υπακουει στην επιδιωξη υπερχρεωσης και ομηροποιησης των κρατων μεσω του πλουτισμου της φιλιας σεχτας της ΕΚΤ που ειμαι οι εμπορικες τραπεζες!!! Αν καποια κυβερνηση αντιδρασει σαυτο και ζητησει ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΕ ολοι μαζι ως διατεταγμενοι στρατιωτες κραυγαζουν περι ανεξαρτησιας του ευρω!!! Ανεξαρτησια σε ενα νομισμα που ειναι ΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ταυτοχρονα!!! Αν ηταν νομισμα του χρυσου κανονα τοτε μονο θα ειχε νοημα η ανεξαρτησια χαραξης νομισματικης πολιτικης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

SSL Certificates