.

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ !!! ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ..."ΠΡΑΣΙΝΕΣ" ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ !!!

 



Μπορεί η αλλαγή στο κυβερνητικό πρόγραμμα να είναι εμφανής από κάθε άποψη, κυρίως λόγω πυρκαγιών, όμως οι τράπεζες προχωρούν τα σχέδιά τους για το πού θα διοχετεύσουν τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Αλλωστε οι τρεις κανόνες πλαίσιο της ΕΚΤ, που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, αλλάζουν τα δεδομένα για τις τράπεζες από το πόση ρευστότητα θα απολαύσουν μέσω της Αρχής μέχρι τι κεφάλαια θα απαιτηθούν για τις χρηματοδοτήσεις στις οποίες οι τελευταίες θα προβούν.
Πρώτη προτεραιότητα τα «πράσινα» δάνεια

Ετσι, μοιραία πρώτη προτεραιότητα λαμβάνουν στις επαφές με τους πελάτες τους τα «πράσινα» δάνεια που με τον έναν ή το άλλον τρόπο -λόγω και της κλιματικής αλλαγής που επιφέρουν οι πρόσφατες πυρκαγιές- έρχονται πρώτα στις προτεραιότητες διοχέτευσης πόρων του Ταμείου.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι τράπεζες συνεχίζουν τις επαφές με τους πελάτες τους παρά το προχωρημένο του θέρους, ιδιαίτερα μετά την πρώτη εκταμίευση πόρων του Ταμείου ύψους 4 δισ. ευρώ.

Νέοι δείκτες, νέες αξιολογήσεις, νέα stress tests φέρνουν στην επιφάνεια τη σχετική ανάγκη

Οι προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προς την ίδια κατεύθυνση δημιουργούν ξεχωριστή ευθύνη στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, το οποίο, πολύ σύντομα, θα πρέπει να ραπορτάρει σημαντικά θέματα στην ΕΚΤ γύρω από την πράσινη ανάπτυξη.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει συμφωνήσει σε έναν φιλόδοξο χάρτη πορείας για το πώς θα ενσωματώσει στο έργο της τις εκτιμήσεις της για την κλιματική αλλαγή.

ΠΗΓΗ-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates