.

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021

GREAT RESET ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ: ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΠΡΑΣΙΝΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΑΠΟΚΑΪΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !!!

 



Την ώρα που πυρκαγιές στην Ελλάδα δεν έχουν καλά καλά σβήσει,  η κυβέρνηση δεν «κρατιέται» και όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των μέτρων στήριξης των πυρόπληκτων (!), θα εκδώσει «πράσινο ομόλογο», το οποίο θα χρηματοδοτήσει την «πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη».

Με λίγα λόγια οι Έλληνες πολίτες θα χρηματοδοτήσουν τις εταιρίες επιπλέον για αιολικά πάρκα, φωτοβολταϊκά κτλπ, τα οποία θα σκεπάσουν τη χώρα από άκρη σε άκρη, όπως δηλαδή προβλέπει το «great reset».

Με αυτό τον τρόπο η χώρα θα γίνει πλήρως ενεργειακά εξαρτώμενη από ξένα κέντρα, αφού δεν παράγει ούτε ανεμογεννήτριες ούτε φωτοβολταϊκά, έτσι ξένα κέντρα θα ελέγχουν το πόσο ρεύμα θα καταναλώνουν οι Έλληνες και πιθανόν να εγκρίνουν ή να μην εγκρίνουν ορισμένες δραστηριότητες, όπως πχ. κτηνοτροφία ή κατασκευές μη «ενεργειακών» κτηρίων.

Φαίνεται πως η Ελλάδα επί κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει γίνει ουσιαστικά μία χώρα-πειραματόζωο για το Great Reset, τόσο με ta lockdown και τα ψηφιακά πιστοποιητικά όσο και με την «πράσινη ανάπτυξη».

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΥΠΟΙΚ, η πρώτη έκδοση ενός τέτοιου κρατικού τίτλου θα αποτελέσει μέρος της εκδοτικής στρατηγικής του ελληνικού δημοσίου για το επόμενο έτος. Κι αυτό, διότι το δανειακό πρόγραμμα της φετινής χρονιάς έχει ολοκληρωθεί, κατά το μεγαλύτερο μέρος του.

Πρώτο βήμα για την έκδοση του πράσινου ομολόγου, σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, αποτελεί η δημιουργία του κατάλληλο πλαισίου έκδοσης. Τα έσοδα από τις συγκεκριμένες εκδόσεις θα χρησιμοποιούνται για έργα, δράσεις και προγράμματα του ελληνικού δημοσίου με αποκλειστικό προσανατολισμό την πράσινη και βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη.

Τα πράσινα ομόλογα είναι χρεόγραφα, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την χρηματοδότηση ή αναχρηματοδότηση έργων «πράσινης ανάπτυξης».

Εκδίδονται από εταιρείες, οργανισμούς, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και κυβερνήσεις και έχουν συγκεκριμένη διάρκεια, ενώ οι εκδότες διασφαλίζουν ότι τα έσοδα διατίθενται σε πράσινα έργα.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates