.

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021

ΖΗΤΩ ΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΞΑΝΑ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ FRAPORT !!!

 




Η Süddeutsche Zeitung αναφέρεται στη διαχειρίστρια εταιρεία των ελληνικών αεροδρομίων και γράφει:

«Οι κρατικές ενισχύσεις από τη Γερμανία και την Ελλάδα επανέφεραν την Fraport στη ζώνη κέρδους. Με τον αριθμό των επιβατών να αυξάνεται ξανά, ο όμιλος MDax στη Φρανκφούρτη μπόρεσε να μειώσει σημαντικά τα λειτουργικά του έξοδα κατά 18 % το πρώτο εξάμηνο του έτους σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Το δεύτερο τρίμηνο, υπό τον αντίκτυπο της κρίσης του κορωνοϊού, ο τζίρος ανήλθε σε 426 εκατομμύρια ευρώ, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. Για τους μετόχους αυτό σήμαινε κέρδη 85 εκ. ευρώ μετά από ζημία 182 εκ. ένα χρόνο νωρίτερα.

Η δημόσια βοήθεια για τη Φρανκφούρτη και τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Fraport στην Ελλάδα συνέβαλε καθοριστικά σε αυτό. Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης έλαβε σχεδόν 160 εκατομμύρια ευρώ από την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία και το κρατίδιο της Έσσης, ενώ η Ελλάδα αποφάσισε ένα πακέτο βοήθειας έως 178 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα πάντως με τον διευθύνοντα σύμβουλο Στέφαν Σούλτε, οι προοπτικές για το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Γερμανίας δεν έχουν βελτιωθεί. Συνεχίζει να υπολογίζει με ζημίες το 2021».

Δεν πειράζει. Ας είναι καλά το ελληνικό δημόσιο ταμείο. Θα κάνει επικερδή για τους μετόχους πάλι τη Fraport.

Στη χασούρα βάζουν το χέρι στα δημόσια ταμεία και στη κερδοφορία βάζουν όλα τα κέρδη στη τσέπη τους!

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates