.

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

ΚΕΑΟ: ΕΣΟΔΑ 22.000.000€ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ !!!



Ρεκόρ εσόδων σημείωσε το Κέντρο Εισπράξεων Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), τον Οκτώβριο. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Capital.gr, τον περασμένο μήνα εισέπραξε 142 εκατ. ευρώ.

Από αυτά, τα 120 εκατ. ευρώ προήλθαν από δόσεις ρυθμίσεων (πχ πάγια ρύθμιση 12 δόσεων, άλλες παλαιότερες "κλειστές" ρυθμίσεις) ή καταβολές "έναντι οφειλής", ενώ τα 22 εκατ. ευρώ προήλθαν από κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών, οι οποίοι δεν "συμμορφώθηκαν" στις προειδοποιήσεις του ΚΕΑΟ.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως οι εισπράξεις του Οκτωβρίου είναι οι υψηλότερες –σε μηνιαίο επίπεδο- οι οποίες έχουν καταγραφεί από συστάσεως του εν λόγω κέντρου.

Ωστόσο, οι προβλέψεις για το 2019 δείχνουν μείωση των εσόδων από "ρυθμίσεις". Σε αυτά περιλαμβάνονται και τα έσοδα από κατασχέσεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού, αναμένονται εισπράξεις ρυθμίσεων από όλους τους ασφαλιστικούς φορείς (συνταξιοδοτικά ταμεία, ΟΑΕΔ, ΕΟΠΥΥ) ύψους 1,491 δισ. ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, τα συνταξιοδοτικά ταμεία (ΕΦΚΑ, ΕΤΕΑΕΠ) προβλέπεται να εισπράξουν 1,109 δισ. ευρώ, ο ΟΑΕΔ 196 εκατ. ευρώ και ο ΕΟΠΥΥ 186 εκατ. ευρώ.

Φέτος, όμως, αναμένεται (έως τέλος Δεκεμβρίου) να εισπραχθούν συνολικά 1,577 δισ. ευρώ.

Με άλλα λόγια, το 2019 αναμένεται πτώση 86 εκατ. ευρώ ή 5,4% στα έσοδα από ρυθμίσεις σε σχέση με φέτος.

Τα συνταξιοδοτικά ταμεία αναμένεται να εισπράξουν 1,178 δισ. ευρώ, ο ΟΑΕΔ 211 εκατ. ευρώ και ο ΕΟΠΥΥ 188 εκατ. ευρώ.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως τα φετινά προβλεπόμενα έσοδα από ρυθμίσεις είναι υψηλότερα σε σχέση με τα αρχικά αναμενόμενα. Συγκεκριμένα, φέτος αναμενόταν έσοδα ύψους 1,466 δισ. ευρώ. Αντί αυτού θα είναι κατά 111 ή 7% εκατ. ευρώ υψηλότερα.

Η σχετική στασιμότητα η οποία παρατηρείται στη πορεία των εσόδων από ρυθμίσεις, μετά από μία σημαντική άνοδο η οποία σημειώθηκε την περίοδο 2015-2017, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση "ποντάρει" στα υψηλά έσοδα προκειμένου να στηριχθούν τα πλεονάσματα των ταμείων, αποτελεί την "αφετηρία" των πιέσεων της προς τους θεσμούς για μία νέα πιο "γενναία" ρύθμιση οφειλών προς τα ταμεία…




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates