.

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΑΒΕΒΑΙΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΠΙΕΖΟΥΝ ΓΙΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΛΑΪΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Πάλι χρησιμοποιούν ως άλλοθι το γνωστό παραμύθι των στρατηγικών κακοπληρωτών...


Αντίθετος σε παράταση του νόμου Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμό δηλώνει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Εποπτείας (SSM). Ταυτόχρονα, συνεχίζει να ασκεί πιέσεις στις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών για τον εντοπισμό των στρατηγικών κακοπληρωτών και ζητεί επέκταση των πλειστηριασμών και για ακίνητα αξίας κάτω από 100.000 ευρώ.

Κυβέρνηση, τράπεζες και θεσμοί- σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές- έχουν ξεκινήσει τις συζητήσεις για τη διάδοχη κατάσταση του νόμου Κατσέλη. Είναι άγνωστο προς το παρόν αν θα δοθεί παράταση ή αν θα θεσμοθετηθεί νέο πλαίσιο. Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, ο SSM είναι αντίθετος σε οποιαδήποτε παράταση του νόμου Κατσέλη, καθώς υπάρχει κίνδυνος να σταματήσουν οι ρυθμίσεις καθυστερούμενων οφειλών και να αυξηθεί εκ νέου ο όγκος των κόκκινων δανείων.

Ωστόσο, οι ίδιες πηγές παραδέχονται ότι οι θεσμοί συζητούν λύσεις που θα οδηγήσουν σε αυστηροποίηση του υπάρχοντος πλαισίου. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, οι θεσμοί απορρίπτουν κατηγορηματικά οποιοδήποτε σχέδιο το οποίο:

επηρεάζει δυσμενώς την κουλτούρα πληρωμών και ευνοεί τους στρατηγικούς κακοπληρωτές , είναι πιο ευνοϊκό από το ισχύον καθεστώς, θέτει σε κίνδυνο τους στόχους μείωσης των NPLs, τους οποίους έχουν καταθέσει και έχουν δεσμευτεί γι' αυτούς οι τράπεζες. Όπως αναφέρουν οι τραπεζικές πηγές, για τον SSM το "μείζον πρόβλημα" είναι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές , το ποσοστό των οποίων εκτιμάται ότι φτάνει το 25% στη στεγαστική πίστη.

Μία από τις λύσεις που βρίσκονται στο τραπέζι είναι το πρόγραμμα "Εστία" που εφαρμόζεται στην Κύπρο. Τα βασικά κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα είναι η αξία του ακινήτου και το διαθέσιμο εισόδημα του δανειολήπτη. Στην περίπτωση αυτή κουρεύεται το υπερβάλλον ποσό του δανείου του ακινήτου και συμφωνείται με τον δανειολήπτη νέα ρύθμιση με χαμηλό επιτόκιο, ενώ το 1/3 της δόσης επιδοτείται από το κράτος και τα 2/3 καταβάλλονται από τον δανειολήπτη. Στο ακίνητο, πέραν της προσημείωσης που ήδη φέρει υπέρ της πιστώτριας τράπεζας, εγγράφεται και νέα προσημείωση υπέρ του Δημοσίου.


πηγη: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates