.

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ: ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΔΑΝΕΙΑ ΑΛΛΑ...ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΗΤΗΣΗ !!!




«Οι τράπεζες έχουν τα κεφάλαια, το θέμα δημιουργείται από την χαμηλή ζήτηση» επισήμαναν στελέχη των τεσσάρων συστημικών τραπεζών

Στο συμπέρασμα ότι το εγχώριο τραπεζικό σύστημα είναι πλέον έτοιμο και έχει ξεκινήσει να χρηματοδοτεί κάθε βιώσιμο επιχειρηματικό σχέδιο καθώς και κάθε νοικοκυριό που είναι σε θέση να αποπληρώνει τα δάνεια του, κατέληξαν διοικητικά στελέχη των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, που συμμετείχαν στο πάνελ συζήτησης που διοργάνωσε ο "Κύκλος Ιδεών".

Ο Φωκίων Καραβίας, διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, ο Παύλος Μυλωνάς, διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, ο Βασίλης Ράπανος, καθηγητής, ακαδημαϊκός, πρόεδρος της Alpha Bank και ο Γιώργος Χαντζηνικολάου, πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και του Χρηματιστηρίου Αθηνών συμφώνησαν ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν ξεκινήσει και χρηματοδοτούν υγιείς επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Δεν υπάρχει θέμα προσφοράς κεφαλαίων από το τραπεζικό σύστημα. Οι τράπεζες έχουν τα κεφάλαια, το θέμα δημιουργείται από την χαμηλή ζήτηση επισήμαναν. Εκτίμησαν επίσης ότι η ζήτηση από μέρους επιχειρήσεων και νοικοκυριών θα αυξάνεται καθώς ενισχύεται περαιτέρω η εμπιστοσύνη στις προοπτικές της οικονομίας με ότι θετικό συνεπάγεται αυτό στο εισόδημα των νοικοκυριών και τη κερδοφορία των επιχειρήσεων.

Αναφορικά με το θέμα των κόκκινων δανείων κοινή ήταν η εκτίμηση ότι οι τράπεζες δεν έχουν ως αυτοσκοπό ούτε επιθυμούν να συσσωρεύσουν στα χαρτοφυλάκια τους ακίνητα δανειοληπτών. Στόχος των τραπεζών είναι να επιτύχουν τους στόχους που έχουν τεθεί για την μείωση των κόκκινων δανείων και στο πλαίσιο αυτό όλες οι τράπεζες θα δώσουν έμφαση στη περαιτέρω προώθηση ρυθμίσεων.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates