.

Τρίτη 23 Απριλίου 2019

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΛΕΦΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΠΕΤΕ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ !!!

ΘΑ ΔΩΣΕΙ 52.000.000€ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΕΤΙΑ - ΙΣΧΥΕΙ ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΣΕ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ 96.000.000€ ΣΤΗΝ MCKINSEY ;;;
Λεφτά λοιπόν υπάρχουν για πολυτελή αυτοκίνητα, για χρυσές αποζημιώσεις+εταιρείες συμβούλων, για προνόμια σε πρώην διοικήσεις κτλ. , εκτός, όπως όλα δείχνουν, από τους συνταξιούχους της ΕΤΕ !!!
Εν τω μεταξύ, τι έχει γίνει εδώ και τόσους μήνες με την ποινική δίωξη κατά Φραγκιαδάκη και λοιπών του ΔΣ ;;; Θα μας πουν που πήγαν τα λεφτά του ΛΕΠΕΤΕ ;;;
ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ:

https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/09/bmw-x5.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/07/96000000-mckinsey.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/11/blog-post_97.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/12/blog-post_50.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/12/blog-post_785.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/12/blog-post_717.html




Η Εθνική για δύο χρόνια δίνει 52 εκατ. ευρώ σε τρεις εταιρείες συµβούλων

Αποτελεί κοινό μυστικό εντός, αλλά και εκτός τραπεζικής πιάτσας ότι αυτή την περίοδο οι διοικήσεις των συστημικών τραπεζών έχουν θέσει σε εφαρμογή εκτεταμένα προγράμματα εσωτερικού μετασχηματισμού. Στόχος, η περικοπή του λειτουργικού κόστους, που θα τους επιτρέψει να αντέξουν τη δύσκολη για την οικονομία περίοδο. Το πιο γενναίο πρόγραμμα μετασχηματισμού και προσαρμογής στα δεδομένα της νέας ψηφιακής εποχής αναμένεται να «τρέξει» σύμφωνα με τους γνωρίζοντες η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο Παύλο Μυλωνά.

Στο πλαίσιο αυτό, ήδη έχουν ξεκινήσει αλλαγές τόσο σε επίπεδο προσώπων όσο και σε επίπεδο δομής και νοοτροπίας. Οσοι ζουν από μέσα τη νέα πραγματικότητα κάνουν λόγο περί «δομικού ανασχηματισμού». Ανεξάρτητα από τα όσα έχει δρομολογήσει η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, παρουσιάζει εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον η σημερινή αποκάλυψη της στήλης, η οποία σχετίζεται με τις εταιρείες συμβούλων που έχουν εμπλακεί προκειμένου να βοηθήσουν στην όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική υλοποίηση του project.


Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, ενεργό ρόλο στην «επιχείρηση ανασχηματισμού» έχουν, εκτός όλων των άλλων, τρεις εταιρείες. Ο λόγος για την εταιρεία συμβούλων στρατηγικής Oliver Wyman, που διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε ανάλογα projects, την Egon Zehnder του Ανδρέα Γαβριηλίδη, που ειδικεύεται στο «κυνήγι κεφαλών», και τη V+O των Θωμά Βαρβιτσιώτη και Γιάννη Ολύμπιου, που διαθέτει τεράστια εμπειρία σε αντίστοιχες δουλειές.

Ως εδώ όλα καλά, αφού η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας έχει προσλάβει κατά κοινή παραδοχή τους καλύτερους στο είδος τους. Εκεί που αρχίζει λίγο να περιπλέκεται κάπως το πράγμα ήταν όταν άρχισαν να καταφθάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία οι πληροφορίες σε σχέση με τα συμβόλαια που έχουν υπογράψει οι ως άνω εταιρείες με την Εθνική Τράπεζα. Με βάση τα όσα θρυλούνται στην πιάτσα, για το ομολογουμένως δύσκολο έργο οι εταιρείες Oliver Wyman, V+O και Egon Zehnder, για τη διετία 2019-2020 που θα διαρκέσει το πρόγραμμα εξορθολογισμού της τράπεζας, θα έχουν συνολικές απολαβές 52 εκατ. ευρώ. Ναι, πολύ καλά διαβάσατε. Με βάση τη σύμβαση που έχει υπογραφεί και για τα επόμενα δύο χρόνια που θα διαρκέσει το πρόγραμμα μετασχηματισμού της Εθνικής η τράπεζα θα καταβάλει στις τρεις εταιρείες στρατηγικής 52 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, όσοι γνωρίζουν λεπτομέρειες αναφέρουν ότι η μερίδα του λέοντος θα δοθεί στην Oliver Wyman, η οποία σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, με βάση τη σύμβαση, παίρνει 300.000 ευρώ την εβδομάδα.

Οπως και να το κάνουμε και από όποια πλευρά και αν το δούμε, το νούμερο είναι αστρονομικό. Ομως, για τα δεδομένα της δουλειάς θεωρείται λογικό. Πάντως, μεταξύ σοβαρού κι αστείου και με δεδομένη τη συμμετοχή του Ανδρέα Γαβριηλίδη, που έπαιξε ρόλο στην κυβέρνηση του νεότερου Παπανδρέου, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θυμούνται την αξέχαστη φράση του Γιώργου: «Λεφτά υπάρχουν».

Πηγή:
https://www.parapolitika.gr/article/ethniki-gia-dio-chronia-dini-52-ekat-evro-se-tris-eteries-sivoulon

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates