.

Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

ΧΟΝΤΡΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 50 ΔΙΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Μία αγορά δανείων που θα ξεπεράσει τα 50 δισ. ευρώ και στην οποία τον πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουν οι εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων, θα δημιουργηθεί μέσα στα επόμενα 2 – 3 χρόνια.

Η ελληνική αγορά "κόκκινων δανείων" είναι η τέταρτη μεγαλύτερη σε όγκο στην Ευρώπη και προσεγγίζει τα 100 δισ. ευρώ (80 δισ. βρίσκονται στο ενεργητικό των τραπεζών, ενώ περίπου 20 δισ. είναι εκτός ενεργητικού), ενώ σε επίπεδο ποσοστού μη εξυπηρετούμενων στο σύνολο των εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη, με περίπου 45% των δανείων να χαρακτηρίζονται NPEs.

Το ύψος των μη εξυπηρετούμενων δανείων που βρίσκονται εκτός τραπεζικού συστήματος είναι σήμερα περίπου 20 δισ. ευρώ, όμως με δεδομένα τα πλάνα που οι ελληνικές τράπεζες έχουν υποβάλλει πρόσφατα στον SSM, πάνω από 30 δισ. θα βγουν σε πωλήσεις/τιτλοποιήσεις έως το 2021. Άρα θα δημιουργηθεί μια αγορά που θα ξεπεράσει τα 50 δισ. σε δάνεια υπό διαχείριση τα επόμενα 2-3 χρόνια.

Ρόλο εξυγιαντικό στην αγορά και στην οικονομία θα αναλάβουν οι εταιρίες διαχείρισης, δεδομένου ότι ο βασικός σκοπός τους είναι να την καθαρίσουν από τα "κόκκινα" δάνεια, επιτρέποντας αφενός στις εταιρείες που είναι βιώσιμες να εξυγιανθούν και να συνεχίσουν την υγιή λειτουργία τους, εντοπίζοντας αφετέρου όσες εταιρείες πρέπει να οδηγηθούν σε εκκαθάριση. Επιπλέον, μέσα από τις βιώσιμες λύσεις που θα προσφέρουν στους δανειολήπτες, πολλά δάνεια που βρίσκονται σήμερα σε καθυστέρηση θα μετατραπούν σε ενήμερα, προς όφελος τόσο της ίδιας της επιχείρησης, των εργαζομένων της και των προοπτικών της, όσο και του τραπεζικού συστήματος.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της διαχείρισης, μέσα από τις αλλαγές του ιδιοκτησιακού καθεστώτος ακινήτων που αντικειμενικά θα προκύψουν, θα ακολουθήσουν επιπλέον επενδύσεις επισκευών/αναβάθμισης των ακινήτων, που θα ωφελήσουν στο σύνολό τους την ελληνική οικονομία. Ήδη 17 εταιρίες έχουν λάβει άδεια διαχείρισης και εποπτεύονται από την Τράπεζα της Ελλάδος και αρκετές ακόμη είναι προς αδειοδότηση. Οι εταιρίες αυτές σήμερα απασχολούν περί τα 2.000 άτομα, αλλά ο αριθμός τους αναμένεται να υπερδιπλασιαστεί τα επόμενα χρόνια, με την πλειοψηφία των στελεχών να προέρχονται από τον τραπεζικό τομέα. Παράλληλα, με την ανάπτυξη της αγοράς αυτής των διαχειριστών έχει αναπτυχθεί επιπρόσθετα και ένας κλάδος υποστηρικτικών υπηρεσιών πχ. συμβούλων, νομικών υπηρεσιών, εισπρακτικών εταιριών, λογιστών, ειδικών στα φορολογικά θέματα, εκτιμητών ακινήτων, Real Estate, μηχανικών κτλ. που υποστηρίζει τις εργασίες των διαχειριστών, γεγονός που σημαίνει ότι συνολικά η αγορά διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων θα απορροφήσει σημαντικό αριθμό εργαζομένων.

Η πρόσφατα συσταθείσα Ένωση Εταιριών Διαχείρισης προετοιμάζεται και εργάζεται από κοινού με όλα της τα μέλη, μέσα από επιτροπές και ομάδες εργασίας προκειμένου να ανταποκριθεί στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται. Ήδη έχει ξεκινήσει έναν αποτελεσματικό διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς - την Τράπεζα της Ελλάδος, την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, τους θεσμούς, τις ειδικές επιτροπές των τραπεζών, την Πολιτεία κλπ. – και δημιουργεί στα πρότυπα των ξένων αντίστοιχων Ενώσεων, ένα Κώδικα Δεοντολογίας που θα ορίζει τον τρόπο λειτουργίας των εταιριών διαχείρισης, καθώς και την επικοινωνία τους με πελάτες, δανειολήπτες και επενδυτές.

Επίσης με συμμετοχή όλων των μελών, ξεκινούν άμεσα ομάδες εργασίας 3 επιτροπών: Κανονιστικών θεμάτων, Νομικών θεμάτων, Οικονομικών, Διοικητικών και Φορολογικών θεμάτων, με στόχο να διαμορφώσουν και να προτείνουν συγκεκριμένες βελτιώσεις στο κανονιστικό, νομικό και φορολογικό πλαίσιο για την υποστήριξη της λειτουργίας της διαχείρισης απαιτήσεων.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates