.

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΩΡΗΔΟΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ !!!

 



Τράπεζες: Κλείνουν καταστήματα χωρίς κανένα σχέδιο


Η απόφαση των τραπεζών να κλείνουν σωρηδόν τα καταστήματα τους ανά την επικράτεια, φαίνεται ότι γίνεται εν πολλοίς χωρίς μέτρα και σταθμά.

Δεν το συμπεραίνω εγώ αυτό, αλλά ο αρμόδιος για το τραπεζικό σύστημα υφυπουργός. Προχτές στη Βουλή ο Γιώργος Ζαββός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί δια του Στ. Πέτσα ότι, σε κάθε δήμο θα υπάρχει ένα τραπεζικό υποκατάστημα για κοινωνικούς λόγους. Η βούληση αυτή της κοινωνικότητας είναι δεδομένη, είτε αυτή αφορά το επίπεδο της λειτουργίας δικτύου, είτε τη μείωση των Κόκκινων Δανείων, είτε τη μείωση των επιτοκίων, είτε τη μείωση των προμηθειών».

Γι’ αυτό, είπε ο υφυπουργός, για το δίκτυο των υποκαταστημάτων έχουμε ζητήσει από τις τράπεζες «να συντονίσουν οι ίδιες τις ενέργειές τους και να δώσουν εναλλακτικές λύσεις, ώστε ακόμα και αν κλείνουν υποκαταστήματα σε μια περιοχή, τουλάχιστον να υπάρχει ένα, ώστε να εξυπηρετηθούν οι πελάτες που δεν είναι εξοικειωμένοι ακόμα με τη λειτουργία των ηλεκτρονικών δικτύων. Και θα ήθελα να πω και πάλι ότι, η κυβέρνηση κάνει έκκληση για την αναγκαία κοινωνική ευαισθησία των τραπεζών, όπως και των επιχειρήσεων».

Κύριε Ζαββέ, αν αρχίσω να απαριθμώ τους δήμους που έχουν μείνει χωρίς τράπεζα, μάλλον θα εξαντλήσω όλη τη στήλη!

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates