.

Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ: ΟΣΟΙ ΧΡΩΣΤΟΥΝ 2 ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΘΑ ΜΕΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ !!!

ΝΕΟΥΣ ΠΟΛΥ ΑΥΣΤΗΡΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΡΑΕ
Έρχεται ο μαύρος «τειρεσίας» της ενέργειας !!!



Χωρίς ρεύμα επ΄ αόριστον όσοι δεν δεν πληρώσουν δύο διαδοχικούς λογαριασμούς


Νέους αυστηρότερους κανόνες στην αγορά ρεύματος προτείνει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), βάζοντας κόφτη στους απλήρωτους λογαριασμούς, που σήμερα φτάνουν τα 3 δισ. ευρώ.

Από τη μία πλευρά δημιουργείται η μαύρη λίστα με πελάτες που είναι κακοπληρωτές, ώστε οι πάροχοι να τους γνωρίζουν και να μπορούν να μην συνάψουν μαζί τους σύμβαση.

Και από την άλλη, εάν υπάρχουν οφειλές σε προηγούμενο πάροχο, αυτός μπορεί να δώσει εντολή διακοπής της ηλεκτροδότησης, ακόμη κι αν υπάρχει ήδη σύμβαση με άλλη εταιρεία.


Οι προτάσεις αναλυτικά

Αναλυτικότερα, οι προτεινόμενες διατάξεις της ΡΑΕ περιλαμβάνουν τα εξής:

Μαύρος «Τειρεσίας»

Αν παρέλθει άπρακτη η προθεσμία εξόφλησης του δεύτερου κατά σειρά λογαριασμού, ο προμηθευτής δύναται, να υποβάλει στον αρμόδιο Διαχειριστή εντολή απενεργοποίησης μετρητή.

Η υποβολή εντολής απενεργοποίησης συνεπάγεται σε κάθε περίπτωση την επισήμανση του Πελάτη – οφειλέτη ως υπερήμερου στο πληροφοριακό σύστημα του Διαχειριστή (debt flagging)

Από τη λίστα αυτή βγαίνει ο πελάτης μόνο αν πληρώσει ολοσχερώς την οφειλή του.

Απαγόρευση αλλαγής παρόχου

Ο οφειλέτης για να αλλάξει πάροχο θα πρέπει προηγουμένως να εξοφλήσει το χρέος του ή να το διακανονίσει.

Αλλιώς δεν έχει το δικαίωμα αλλαγής παρόχου και τελικά μένει χωρίς ρεύμα.

Υποχρέωση για πρόταση ρύθμισης

Από την άλλη πάντως, ο προμηθευτής είναι υποχρεωμένος να προτείνει στον πελάτη διακανονισμό της οφειλής με εύλογους όρους, λαμβάνοντας υπόψη το προφίλ του.

Μή τήρηση διακανονισμών

Σε περίπτωση σύναψης διακανονισμού, η επισήμανση του πελάτη μεταβάλλεται και φαίνεται στο σύστημα ότι ΄χει μπει σε ρύθμιση.

Ωστόσο, αν δεν εξυπηρετείται η ρύθμιση, τότε ο παλαιός πάροχος έχει το δικαίωμα διακοπής της ηλεκτροδότησης του πρώην πελάτη του, ακόμη κι αν ηλεκτροδοτείται από άλλη εταιρεία.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates