.

Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

Η ΒΙΛΑ ΤΟΥ ΛΑΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΡΑΠΕΖΕΣ-FUNDS ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ !!!

 


Τι γράφει το newmoney.gr


Mε την επιστροφή στην κανονικότητα, έρχεται το «ξεπάγωμα» των πλειστηριασμών και στη Μύκονο πέφτει κλάμα, καθώς ετοιμάζονται για το ηλεκτρονικό σφυρί παλιές και νέες περιπτώσεις. Στις παλιές και «κλασικές» περιπτώσεις έχουμε τη βίλα του Λάκη Γαβαλά που έχει μείνει στην ιστορία για τα μυθικά πάρτι του γνωστού σχεδιαστή μόδας. Η βίλα ξεκίνησε την… καριέρα της στους πλειστηριασμούς το 2012. Εκείνη την εποχή η τιμή εκκίνησης ήταν στα 7 εκατ. ευρώ. Tα χρόνια πέρασαν, η βίλα δεν «έφυγε» και πέρυσι τον Ιούλιο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της AAΔE πλειστηριασμός για τις 14 Οκτωβρίου με αρχική τιμή προσφοράς τα 1,22 εκατ. ευρώ. O πλειστηριασμός, όμως, δεν έγινε και τώρα έχει ανέβει και πάλι στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις 26 Mαΐου, με επισπεύδουσα την Alpha Bank και τιμή εκκίνησης τα 1,58 εκατ. ευρώ. Αν υπάρχει κανένα αρχοντόπουλο που ενδιαφέρεται, μιλάμε για διώροφο κτίσμα, 5 υπνοδωμάτια, σαλόνια, μεγάλη πισίνα, σε οικόπεδο 4,8 στρεμμάτων.

Υπάρχουν όμως στη Μύκονο και αρκετά «φρέσκα κουλούρια». Το πιο σημαντικό αφορά το συγκρότημα Kirini My Mykonos Retreat στην Αλεόμαντρα, της εταιρείας Λαξόος Ξενοδοχειακή. Ένα από τα δημοφιλή συγκροτήματα του «νησιού των ανέμων», που το πήρε ο… άνεμος των πλειστηριασμών και τώρα βγαίνει – στις 26 Μαΐου- με τιμή πρώτης προσφοράς στα 6,2 εκατ. ευρώ, και με επισπεύδουσα την Intrum. Το συγκρότημα αναπτύσσεται σε οικόπεδο 6 στρεμμάτων και είναι στα 100 μέτρα από τη θάλασσα. Εχουμε την «villa Tourquoise» με συνολική επιφάνεια 246,77τ.μ., jacuzzi, πισίνα, ημιυπαίθριους κλπ . Τη «villa Coral» (239,5 τ.μ. με πισίνα 43,80 τ.μ.) και τη «villa Emerald» (234,93 τ.μ., με πισίνα 55,30 τ.μ.). Όσο για τιμές, η «Tourquoise» βγαίνει με κατώφλι το 1,5 εκατ., η «Coral» τα 2,29 εκατ. και η «Emerald» τα 2,41 εκατ. Κάπως έτσι φτάνουμε στα 6,2 εκατ. ευρώ.


Τράπεζες και servicers είναι αποφασισμένοι να σαρώσουν τη Μύκονο καθώς η συγκεκριμένη αγορά ακινήτων παρά τα όποια προβλήματα της τρέχουσας συγκυρίας έχει μια κάποια κινητικότητα. Στην κατηγορία «νέες περιπτώσεις», λοιπόν, έχουμε ένα ακόμη εντυπωσιακό ακίνητο στη θέση Πουλί, που ανήκει σε ζεύγος Βρετανών. Βγαίνει σε πλειστηριασμό στις 26 Μαΐου, με επισπεύδουσα τη Eurobank και τιμή πρώτης προσφορά στα 2,6 εκατ. ευρώ. Μιλάμε για δύο μεγάλες μεζονέτες σε οικόπεδο 4,1 στρεμμάτων. Τώρα, αν θα γίνουν πλειστηριασμοί στις 26/5 δεν παίρνω όρκο καθώς ισχύει το καθεστώς της αναστολής. Αλλά και σε περίπτωση αναβολής, θα είναι ολιγοήμερη. Επιμύθιο: Θυμάστε όταν ξεκινούσε η κρίση κάτι ανυποψίαστους που έκαναν χαβαλέ, φωνάζοντας ρυθμικά «δεν θα μας πάρεις τις Kαγιέν, Ολι Ρεν, Ολι Ρεν», επειδή ο άνθρωπος μας είχε ευχηθεί «kalo kouragio»; Όπως βλέπετε τελικά και τις Porsche Cayenne πήραν, και τις βίλες, σε μερικές δε περιπτώσεις ακόμη και τα σώβρακα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates