.

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΚΑΜΙΑ ΕΞΗΓΗΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥΣ !!!

Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΑ ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ
Ενώ εστίασαν και στην αναρμοδιότητα της Εισαγγελίας Διαφθοράς βάσει του νέου Ποινικού Κώδικα...Για την ουσία της υπόθεσης τίποτα !!!



Υπόθεση Πειραιώς: Οι εξηγήσεις των 40 στελεχών της Τράπεζας στην Εισαγγελία Διαφθοράς

Με υπομνήματα τα οποία κατέθεσαν μέσω των συνηγόρων τους έδωσαν εξηγήσεις τα 40 στελέχη της Πειραιώς που είχαν κληθεί από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς με την ιδιότητα του υπόπτου για το αδίκημα της απιστίας.

Η υπόθεση αφορά τη χορήγηση δανείων χωρίς τις απαραίτητες εξασφαλίσεις, καθώς και τη διαρροή κεφαλαίων στο εξωτερικό την περίοδο κατά την οποία βρίσκονταν στην Ελλάδα σε ισχύ τα capital control. Τα ποσά των δανείων που ελέγχονται φέρεται να αγγίζουν τα 400 εκατ. ευρώ, και αυτά που έχουν εξαχθεί τα 127 εκατ. ευρώ. Η αξιόποινη πράξη φέρεται να τελέστηκε την περίοδο 2015-2016.

Σύμφωνα με πληροφορίες του dikastiko.gr η συντριπτική πλειοψηφία των υπόπτων δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης. Περιορίστηκαν μόνο στον ισχυρισμό ότι δεν έχουν καμία σχέση με όσα τους αποδίδονται.

Στα υπομνήματά τους εστίασαν βασικά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στα εξής:

  • Με το νέο ποινικό κώδικα αρμοδιότητα επί του θέματος έχει η Εισαγγελία Πρωτοδικών και όχι η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.
  • Η προθεσμία που τους δόθηκε για να μελετήσουν την ογκωδέστατη δικογραφία που έχει σχηματιστεί ήταν ελάχιστη, κατά παράβαση των δικαιωμάτων των κληθέντων.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates