.

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ BOOKING ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΨΗΛΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ !!!




Ανάμεσα στις συμπληγάδες των βραχυχρόνιων μισθώσεων και στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες οι Έλληνες ξενοδόχοι


Για ανορθολογικό τρόπο λειτουργίας των προμηθειών που καταβάλλουν στην Booking οι ξενοδόχοι, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Γρηγόρης Τάσιος.

Όπως αναλύει ο κ. Τάσιος, οι ξενοδόχοι βρίσκονται ουσιαστικά εν μέσω συμπληγάδων. Από τη μια το αρρύθμιστο περιβάλλον της βραχυχρόνιας μίσθωσης και από την άλλη υπάρχει ζήτημα μεγάλο με την προμήθεια στην Βοοking.

«Η Booking βάζει όρους που δεν μπορούν να είναι πια ανεκτοί. Ειδικά στον τρόπο πώλησης τιμολογιακά των ξενοδοχείων. Δεν μπορεί η προμήθεια που παίρνει η Booking από τα ξενοδοχεία να μην είναι επί της καθαρής τιμής», σημειώνει με νόημα ο κ. Τάσιος. «Στην Αμερική οι μεγάλες πλατφόρμες (Booking) παίρνουν προμήθεια με βάση την καθαρή τιμή και όχι στην τιμή με τους φόρους. Στην Ελλάδα δεν συμβαίνει αυτό, αφού η προμήθεια, όπως εξηγεί ο κ. Τάσιος είναι στην τιμή με τους φόρους, ροκανίζοντας κι άλλο τα έσοδα από τα ξενοδοχεία». Mεσοσταθμικά το ροκάνισμα από τη Booking στα κέρδη των ξενοδοχείων όπως εξηγεί ο κ. Τάσιος κυμαίνεται από 3% έως 5% από το κέρδος της επιχείρησης. «Δεν μπορεί να παίρνει η Booking προμήθεια από το φόρο του κράτους, δηλ. να παίρνει προμήθεια από τον ΦΠΑ που αποδίδει ο κάθε ξενοδόχος στο κράτος ως φόρο» εξηγεί ο κ. Τάσιος.


Αφού σημειώνει ότι η Booking έχει συμβάλει στην ανάδειξη των ελληνικών περιοχών και έχει βάλει στο χάρτη των κρατήσεων και τα ξενοδοχεία των 50 και κάτω δωματίων, αναφέρει ότι η ΠΟΞ θα διεκδικήσει εξορθολογισμό της υφιστάμενης κατάστασης στο σκέλος της προμήθειας. Όπως αναφέρει, το υπουργείο Τουρισμού αναγνωρίζει το ζήτημα, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να ανοίξει διάλογος για το ζήτημα αυτό. Λόγο και για αυτό το θέμα, σύμφωνα με τον κ. Τάσιο, έχει και το υπουργείο Ανάπτυξης, όπου θα καταφύγει η ΠΟΞ.

Τέλος, στην ερώτηση αν μπορεί το υφιστάμενο ελληνικό τουριστικό προϊόν να πετύχει μεγαλύτερα έσοδα με λιγότερες αφίξεις, ο κ. Τάσιος επισημαίνει ότι αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί αυτή τη στιγμή. «Χρειάζεται μια πενταετία τουλάχιστον, ώστε να υπάρξουν τα εχέγγυα μιας ευκολότερης πρόσβασης σε εργαλεία χρηματοδότησης και κινήτρων ώστε να εκσυγχρονιστούν τα ξενοδοχεία αλλά και να οριστικοποιηθεί τι σημαίνει βραχυχρόνια μίσθωση, τι σημαίνει ξενοδοχείο στο σύνολό του», αναφέρει ο κ. Τάσιος.

Την ίδια στιγμή η επίτευξη αυτού του στόχου, περνάει μέσα από τη βελτίωση των υποδομών εκτός των ορίων του ξενοδοχείου. «Όλες οι υποδομές της χώρας είναι της δεκαετίας του 1970 με προβλήματα γραφειοκρατίας και με σταθερά ζητήματα στη συνεννόηση με την αυτοδιοίκηση. Αν όλα αυτά λυθούν, τότε μπορεί να επιτευχθεί αυτός ο στόχος», σημειώνει ο κ. Τάσιος.



πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates