.

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

ΟΙ ΗΠΑ ΕΙΠΑΝ ΟΧΙ ΣΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΒΙΔΑ !!!

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ - ΑΠΕΡΡΙΦΘΗ Η ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΥΗΣΗΣ
Είπαμε, οι ΗΠΑ δεν είναι Ελλάδα...
ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ:



Δεν αποφυλακίζεται ο Τηλέμαχος Λαβίδας, καθώς απερρίφθη από το δικαστήριο της Νέας Υόρκης, η αίτηση να βγει με εγγύηση από τη φυλακή και να μείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή του (κατηγορείται για την υπόθεση insider trading) τον προσεχή Ιανουάριο του 2020.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δικηγόρου του Jonathan R. Streeter (της νoμικής φίρμας Dechert LLP) που εστάλη στο mononews, δυστυχώς η δικαστής δεν έκανε δεκτό το αίτημα του κ. Λαβίδα που εκδικάστηκε προ ολίγων ωρών. Έτσι ο νεαρός επιχειρηματίας θα παραμείνει προφυλακισμένος στις ομοσπονδιακές φυλακές του Μανχάταν.

«Στα δικαστήρια της Νέας Υόρκης, μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης των σχετικών αποδεικτικών στοιχείων από τους δημόσιους κατηγόρους της Νέας Υόρκης, ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας προχώρησε σε κατάθεση νέας αίτησης για εγγύηση στη βάση ότι τα δεδομένα που αφορούν την υπόθεσή του έχουν αλλάξει σημαντικά» αναφέρει το δικηγορικό γραφείο.

Όπως αναφέρει ο κ. Streeter, «από τα στοιχεία που παρουσίασαν οι Δημόσιοι Κατήγοροι, κατέστη σαφές ότι το αποδεικτικό υλικό στην υπόθεση εναντίον του είναι αδύναμο, Συγκεκριμένα, δεν παρουσιάστηκε κάποιο στοιχείο που να τεκμηριώνει οποιαδήποτε μορφή επικοινωνίας γραπτής, ηλεκτρονικής, τηλεφωνικής ή άλλης μορφής μεταξύ του κ. Τηλέμαχου Λαβίδα και οποιουδήποτε άλλου προσώπου όπου να προκύπτει ότι ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας έλαβε ή παρείχε εμπιστευτικές πληροφορίες σε άλλο πρόσωπο.

Επιπλέον, οι Δημόσιοι Κατήγοροι δεν εμφανίζουν μάρτυρα που να καταθέτει πως ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας αποκάλυψε εμπιστευτικές πληροφορίες, συμμετείχε σε παράνομο κύκλωμα ή αποκόμισε οφέλη.

Η αίτηση εγγύησης εξετάστηκε στις 14 Νοεμβρίου 2019 και απερρίφθη για λόγους που δεν είχαν σχέση με την ουσία της υπόθεσης, παρόλα αυτά ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας, ο οποίος εξ αρχής έχει αρνηθεί τις κατηγορίες εναντίον του, έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη των ΗΠΑ και είναι πεπεισμένος ότι θα καταρρίψει πολύ σύντομα τις αβάσιμες κατηγορίες εναντίον του.

Ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας θα συνεχίσει τον δικαστικό αγώνα που μόλις ξεκίνησε και θα αποδείξει την αθωότητά του» καταλήγει η ανακοίνωση.

Να σημειωθεί ότι ο Τηλέμαχος Λαβίδας, προκειμένου να αποφυλακιστεί, έβαλε εγγύηση την υπερπολυτελή κατοικία του στη Νέα Υόρκη, όπου μένει με την οικογένειά του, ενώ όπως έχει αποκαλύψει το mononews.gr, πολλοί ήταν και οι συγγενείς και φίλοι του επιχειρηματία που έβαλαν εγγύηση τα σπίτια τους προκειμένου να τον βγάλουν από τη φυλακή.

Αίτημα του Τηλέμαχου Λαβίδα είναι να επιστρέψει στο σπίτι του, σε κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, μέχρι τη δίκη του, τον Ιανουάριο.

Υπενθυμίζεται πως ο Τηλέμαχος Λαβίδας είναι ένα από τα έξι άτομα που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στο διεθνές κύκλωμα insider trading που ερευνούν οι αμερικανικές Αρχές, αποκομίζοντας παράνομα κέρδη δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Τηλέμαχος Λαβίδας κατηγορείται ότι έπαιρνε εμπιστευτικές πληροφορίες για την Ariad Pharmaceuticals από τον πατέρα του, Θανάση Λαβίδα, πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ariad και διευθύνοντα σύμβουλο της Lavipharm, τις οποίες, στη συνέχεια, παρείχε τον φίλο του,Γιώργο Νίκα, που, με τη σειρά του, τις χρησιμοποιούσε για να βγάλει τελικά σχεδόν 2 εκατ. δολάρια. Ωστόσο, ο Τηλέμαχος Λαβίδας αρνείται ότι έκανε κάποια αξιόποινη πράξη, ενώ για τον πατέρα Λαβίδα δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Επίσης , επισημαίνεται πως η Αμερικανίδα δικαστής Denise Cote απέρριψε, σε πρώτη φάση, την πρόταση των δικηγόρων του Τηλέμαχου Λαβίδα να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 500.000 δολαρίων, με το σκεπτικό ότι υπήρχε κίνδυνος να διαφύγει στο εξωτερικό. Αντιθέτως, διέταξε την προφυλάκισή του στις ομοσπονδιακές φυλακές του Μανχάταν.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates