.

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΒΑΡΙΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ !!!




Είναι η τελευταία ευκαιρία για τακτοποίηση προειδοποιεί ο Υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης

Ανοιχτή για σχεδόν οκτώ μήνες θα παραμείνει η πλατφόρμα για όλα τα αυθαίρετα, η οποία αναμένεται να κλείσει από την 1 Ιουλίου μόνο για τις μεγάλες πολεοδομικές παραβάσεις. Πρόκειται για την κατηγορία 5, στην οποία κατατάσσονται όσα αυθαίρετα παραβιάζουν σε ποσοστό μεγαλύτερο του 40% τα πολεοδομικά μεγέθη κάλυψης και δόμησης και σε ποσοστό μεγαλύτερο του 20% το επιτρεπόμενο ύψος, σύμφωνα με τους όρους δόμησης της περιοχής ή αυτούς που ίσχυαν κατά τον χρόνο έκδοσης της οικοδομικής άδειας.

Από το καλοκαίρι θα τεθεί σε εφαρμογή η ηλεκτρονική ταυτότητα του κτιρίου που είχε προβλεφθεί από προηγούμενο νόμο αλλά ουδείς μέχρι σήμερα εφάρμοσε, τροφοδοτώντας σε μεγάλο βαθμό, μαζί με την απουσία ελέγχων, τα προβλήματα της αυθαιρεσίας. Το νέο πλαίσιο των αυθαιρέτων παρουσίασε χθες σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, παρουσία των προέδρων του ΤΕΕ και της ΠΟΜΙΔΑ κ. Γ. Στασινού και κ. Σ. Παραδιά, η οποία καλείται να θεσμοθετήσει τις αλλαγές και να βάλει ένα τέλος στις συνεχείς παρατάσεις των νόμων.

Όπως ανακοινώθηκε από τον κ. Κωστή Χατζηδάκη, θα δοθεί παράταση για την τακτοποίηση αυθαιρέτων μέχρι τα τέλη Ιουνίου του 2020.

«Δεν μπορεί να ανεχόμαστε αιωνίως αυτό το μπάχαλο»


Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης επισήμανε αρχικα ότι «στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε την συναίνεση και από τους μηχανικούς (ΤΕΕ) και τους ιδιοκτήτες ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ)».

«Δίνουμε πράγματι μια παράταση μέχρι τον Ιούνιο για όλους. Αυτή θα είναι η τελυταία ευκαιρία για τα βαριά αυθαίρετα, της κατηγορίας 5, που είναι και λίγα σχετικά με το σύνολο.

«Δεν μπορεί να είμαστε ευρωπαϊκή κυβέρνηση και να ανεχόμαστε το μπάχαλο αιωνίως» πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης εξηγώντας ότι «από τον Ιούνιο και μετά λέμε ότι τα κατηγορίας 5, τα βαριά, δεν θα έχουν καμιά ευκαιρία, θα ειναι παράνομα και όλα τα υπόλοιπα αν θελεις να τα πουλήσεις, να τα μεταβιβάσει κτλ. θα πληρώνεις παραπάνω».

Όπως αποκάλυψε «υπήρξε η πρόταση στο τραπέζι όποιοι θα πάνε να τακτοποιήσουν μέχρι τον Ιούνιο να έχουν κάποια έκπτωση και δεν το κάναμε γιατί θα προσκρούσει στην αντίδραση όσων ήδη πλήρωσαν. Αυτό που εξετάζουμε είναι αν κάνεις εφάπαξ καταβολή των χρημάτων που οφείλεις στο δημόσιο να έχεις έκπτωση».


ΠΗΓΗ-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates