.

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

ΧΡΥΣΑ ΒΙΖΑ: ΑΓΟΡΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕ POS & ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ...ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ !!!

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ ΑΠΟ 1-1-2017...ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΟΥ-ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΜΕ ΤΑ POS-ΧΡΥΣΕΣ ΒΙΖΕΣ
Η αγορά ακινήτου στην Ελλάδα από κατοίκους τρίτων χωρών, στο πλαίσιο του προγράμματος της «Χρυσής Βίζας», θα μπορεί πλέον να γίνεται με χρήση POS.




Με τροπολογία που περιλαμβάνεται στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο προβλέπεται ότι η πληρωμή για την απόκτηση της «Χρυσής Βίζας» μπορεί να γίνεται μέσω POS, δίγραμμης επιταγής ή μεταφορά πίστωσης από πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.

Το μέτρο θα έχει αναδρομική ισχύ, καθώς θα αφορά και αγοραπωλησίες ακινήτων που έχουν πραγματοποιηθεί με ηλεκτρονικά μετά από την 1η Ιανουαρίου 2017.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα της «Χρυσής Βίζας», αφορά στη χορήγηση άδειας διαμονής σε πολίτες τρίτων χωρών, για αγορά ακινήτου ύψους τουλάχιστον 250.000 ευρώ.


Με κοινή απόφαση των υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Οικονομικών το ύψος της ως άνω ακίνητης περιουσίας μπορεί να αναπροσαρμόζεται καθώς και να καταρτίζονται κατάλογοι περιοχών της επικράτειας, με τουλάχιστον 5ετή διάρκεια, για τις οποίες μπορεί να ισχύει διαφοροποίηση ως προς το ύψος της επένδυσης.

Η προτεινόμενη ρύθμιση «παρέχει την εξουσιοδότηση για την κατάρτιση καταλόγου περιοχών, για τις οποίες δύναται να απαιτείται επένδυση μεγαλύτερου ύψους, ενόψει της αξίας αυτών, όπως αποτυπώνεται κυρίως στην αντικειμενική αξία των ευρισκόμενων σε αυτές ακινήτων. Η διάρκεια ισχύος του καταλόγου αυτού, ορίζεται τουλάχιστον πενταετής, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα σταθερό επενδυτικό περιβάλλον προς εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος και ιδίως της ασφάλειας του δικαίου» όπως σημειώνεται στην αιτιολογική έκθεση.


Μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, αιτιολόγησε τη δυνατότητα διαφοροποίησης, ανάλογ αμε την περιοχή, του ελάχιστου ύψους αγοράς ακινήτου από ξένους για την απόκτηση της "Χρυσής Βίζας", λέγοντας ότι "η κατεύθυνση όλων των ανθρώπων που θέλουν να επενδύσουν στα ακίνητα μέσω του προγράμματος Golden Visa σε μια περιοχή της χώρας και κυρίως στην Αθήνα, ούτε καν γενικά στην Αττική, είχε ως αποτέλεσμα μια πολύ μεγάλη άνοδο των τιμών των ακινήτων σε αυτή την περιοχή. Κάτι που αρχίζει να δυσχεραίνει την αγορά από την ανάποδη. Ανεβάζει τα ενοίκια, δημιουργεί προβλήματα και τα λοιπά".

Και συνέχισε, λέγοντας: "Δίνουμε, λοιπόν, το δικαίωμα στους υπουργούς Ανάπτυξης και Οικονομικών μέσα στην τροπολογία με τη σχετική διάταξη να καθορίζουν, προσέξτε, όχι χαμηλότερο ποσό, το 250.000 να μείνει ως κατώτατο όριο, αλλά ανώτερο ποσό ανά περιοχή.

Παραδείγματος χάριν, η Αττική να έχει υψηλότερο ποσό και άλλες περιοχές της χώρας, που θα δούμε ποιες είναι, το κριτήριο θα είναι αυτές που έχουν χαμηλότερη οικονομική ανάπτυξη και χαμηλότερο ΑΕΠ και έχουν μεγαλύτερη ανάγκη επενδύσεων σε ακίνητα μέχρι αυτής της αξίας, των 250- 300.000, να είναι σε χαμηλότερη τιμή, έτσι που να κατευθύνουμε τους αγοραστές και προς άλλες περιοχές της χώρας.

Πρώτον, για να πουλήσουν τα ακίνητα τους και άνθρωποι σε άλλες περιοχές της χώρας που δεν έχουν κανένα όφελος μέχρι σήμερα από αυτό το επιτυχημένο κατά τα άλλα πρόγραμμα, και δεύτερον, για να αποφορτίσουμε την Αττική, η οποία πραγματικά, αρχίζει να έχει τις αρνητικές διαστάσεις ενός κατά τα άλλα θετικού μέτρου, απολύτως θεμιτού και ευπρόσδεκτου για την ελληνική οικονομία.

Για τις υπόλοιπες τροπολογίες θα μιλήσω όταν με το καλό έρθουν όλες»

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates