.

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ: ΒΑΡΙΑ+ΑΣΗΚΩΤΗ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ !!!



Τι μεταδίδει το economistas.gr :


Η κυβέρνηση ήδη προχώρησε στις πρώτες μειώσεις επιβαρύνσεων στην ακίνητη περιουσία, ενώ δρομολογεί ελαφρύνσεις στους φόρους εισοδημάτων φυσικών και νομικών προσώπων. Μήπως ήρθε η ώρα για δραστικές παρεμβάσεις και στους φόρους κατανάλωσης, που ροκανίζουν το διαθέσιμο εισόδημα;

Η νέα συγκριτική μελέτη του Tax Foundation είναι λίαν αποκαλυπτική, καθώς δείχνει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σταθερά στον... πάτο της βαθμολογίας- στην 31η θέση επί συνόλου 36- υποφέροντας από ένα συνδυασμό υψηλών και περίπλοκων φόρων κατανάλωσης. Όπως σημειώνει, δε, ο ΟΟΣΑ στους δείκτες Φορολογικής Ανταγωνιστικότητας, η Ελλάδα έχει έναν από τους υψηλότερους συντελεστές ΦΠΑ, ο οποίος εφαρμόζεται σε μια από τις στενότερες βάσεις.


Ο συντελεστής ΦΠΑ 24%, που ισχύει από τη 2η αξιολόγηση του 3ου Μνημονίου, είναι ο υψηλότερος στην Ευρωζώνη (24% έχει και η Φινλανδία) κι όπως προκύπτει από τα ιστορικά στοιχεία της μελέτης, είναι μια από τις βαριές κληρονομιές της πολυετούς κρίσης και της θηριώδους δημοσιονομικής προσαρμογής. Αυτό που θα πρέπει, ωστόσο, να επισημανθεί είναι ότι η πρόσφατη έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποκάλυψε ότι παρά την αλματώδη αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ, η “τρύπα” των εισπράξεων διευρύνθηκε και ξεπέρασε τα 7 δισ ευρώ μέσα σε μια χρονιά!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates