.

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

"ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ" ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ !!!

ΤΟ ΚΕΟΦ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΟΥ ΦΕΣΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ
"Λερναία Ύδρα" τα χρέη του δημοσίου προς ιδιώτες, αφού αντί να μειώνονται δημιουργούνται νέα μεγαλύτερα κάθε μήνα !!!



Σε «εισπρακτική εταιρεία» προσανατολίζεται η κυβέρνηση (ευρισκόμενη σε συζητήσεις με τους θεσμούς) να αναθέσει το σχέδιο για τη δραστική αντιμετώπιση της Λερναίας Υδρας των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου.

Πρόκειται για τα χρέη του κράτους προς τους ιδιώτες, τα οποία αντί να μειώνονται δημιουργούνται νέα μεγαλύτερα κάθε μήνα.

Να σημειωθεί ότι αυτές οι οφειλές παραμένουν σε μόνιμη βάση πάνω από τα 2 δισ. ευρώ και ο μηδενισμός αυτού του στοκ τείνει να καταστεί μόνιμο προαπαιτούμενο για την κυβέρνηση. Παρά τα δάνεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) που ελήφθησαν γι’ αυτό τον σκοπό οι εσωτερικές υποχρεώσεις της Αθήνας εξακολουθούν να κινούνται ανοδικά.

Στο τέλος Αυγούστου, το ληξιπρόθεσμο χρέος του Δημοσίου ανήλθε στο ύψος των 1,637 δισ. ευρώ.

Εάν στο ποσόν αυτό συνυπολογιστούν οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων των 992 εκατ. ευρώ, το φέσι προς τους φορολογούμενους και σε όσους συνεργάζονται με το ελληνικό κράτος ανέρχεται σε 2,629 δισ. ευρώ. Οι υποχρεώσεις, σε σχέση με τα 2,359 δισ. ευρώ που ήταν τον Ιούλιο, είναι αυξημένες κατά 270 εκατ. ευρώ.

Ηδη στο υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζονται ένα νέο πλάνο αποπληρωμής αυτών των οφειλών.

Οι ελληνικές προτάσεις έχουν σταλεί προς έγκριση στους θεσμούς και αναμένεται να συζητηθούν στο Euro Working Group της 30ής Οκτωβρίου.

Ενημερώνοντας γι’ αυτό το σχέδιο αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ότι στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός, κατά πάσα πιθανότητα μόνιμος, ώστε ταυτόχρονα με τον περιορισμό των οφειλών να μη δημιουργούνται νέες ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις.

Στο πακέτο των προτάσεων για την καλύτερη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών προτείνεται η άμεση λειτουργία «εισπρακτικής εταιρείας», η οποία θα λαμβάνει μέτρα κατά των φορέων του Δημοσίου που δεν αποπληρώνουν εγκαίρως τα χρέη που οφείλουν προς τους φορολογούμενους και τους προμηθευτές.

Κατά τις πληροφορίες, τη δουλειά αυτή πρόκειται να αναλάβει το Κέντρο Είσπραξης Οφειλών (ΚΕΟΦ) Αττικής, το οποίο έχει ήδη στελεχωθεί με το απαραίτητο προσωπικό, κατά βάση από εφοριακούς υπαλλήλους, το οποίο θα είναι παράλληλα αρμόδιο και για τα χρέη που χρωστούν οι φορολογούμενοι στις Εφορίες.

Δηλαδή όσοι οφειλέτες δεν εκμεταλλεύτηκαν το ευνοϊκό πλαίσιο της ρύθμισης των 120 δόσεων, μπαίνουν αυτόματα στο μάτι του νέου Κέντρου που θα ξεκινήσει αρχές του επόμενου μήνα. Ανάλογο Κέντρο Είσπραξης θα λειτουργήσει αργότερα και στη Θεσσαλονίκη.

Ο ίδιος αξιωματούχος απέκλεισε το ενδεχόμενο νέας περαίωσης εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, ενώ άφησε «παράθυρο» νέων ελαφρύνσεων στους φόρους των ακινήτων και συγκεκριμένα στον λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ 2020, εφόσον από την άσκηση αναθεώρησης των τιμών και ένταξης νέων περιοχών στο αντικειμενικό σύστημα προκύψει πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος.

Στις κληρονομιές και τις γονικές παροχές εξετάζεται η αύξηση του αφορολόγητου ορίου πάνω από τα 150.000 ευρώ ή, διαφορετικά, η μείωση των συντελεστών.Αντίστοιχες παρεμβάσεις μελετούνται και στον συμπληρωματικό φόρο του ΕΝΦΙΑ.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates