.

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

ΣΚΑΝΕ ΣΚΑΝΔΑΛΑ: ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΕ ΦΟΥΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ...ΚΑΙΝΕ ΚΟΣΜΟ !!!

 



Στο κάδρο από την Αρχή για το ξέπλυμα, επιχειρηματίες με αλλαγή φορολογικής έδρας, πτωχευμένοι που ζουν σαν κροίσοι και υποθέσεις «χωμένες» στα συρτάρια!

Αποφασισμένος να διερευνήσει εξονυχιστικά μια σειρά από υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος, οι φάκελοι των οποίων για χρόνια είναι καταχωνιασμένοι στα συρτάρια των ελεγκτικών μηχανισμών, εμφανίζεται ο προϊστάμενος της Αρχής για την Καταπολέμηση του Μαύρου Χρήματος κ. Βουρλιώτης.

Τα ταχύτατα αντανακλαστικά που σημείωσε η υπηρεσία στη διερεύνηση της πολύκροτης υπόθεσης με τα περιουσιακά στοιχεία του Γιώργου Τράγκα αποκαλύπτουν την αποφασιστικότητα του κ. Βουρλιώτη να προχωρήσει όλες τις υποθέσεις και ειδικά αυτές που χαρακτηρίζονται ως δημοσίου συμφέροντος.

Το πόρισμα που εξέδωσε η Αρχή για το Ξέπλυμα είναι καταπέλτης, όπως και η απόφαση με την οποία ακυρώνεται η αλλαγή φορολογικής έδρας του Γ. Τράγκα.

Για πρώτη φορά στα χρονικά μια ελεγκτική υπηρεσία αποφασίζει ότι η αλλαγή φορολογικής έδρας από την Ελλάδα στο Μονακό ήταν παράνομη και γι΄ αυτό όλη η υπόθεση εμπίπτει πλέον στην ελληνική νομοθεσία και στο ελληνικό φορολογικό σύστημα.

Με την απόφαση αυτή ο Βουρλιώτης στέλνει μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι θα ελεγχθούν και μάλιστα κατά προτεραιότητα διάφοροι μεγαλόσχημοι επιχειρηματίες που έχουν αλλάξει φορολογική έδρα αποκλειστικά και μόνο για να κρύψουν μαύρα εισοδήματα, ενώ στην πραγματικότητα συνεχίζουν κανονικά τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες στην Ελλάδα.

Πρόκειται για εκατοντάδες μεγαλόσχημους επιχειρηματικούς παράγοντες, οι οποίοι θα ελεγχθούν κατά προτεραιότητα.

Η Αρχή για το Ξέπλυμα πρόκειται να διερευνήσει επίσης μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής, τις οποίες μέχρι τώρα κατά περίεργο τρόπο κρατάνε στα συρτάρια διάφορες συναρμόδιες υπηρεσίες.

Στην κατεύθυνση αυτή πρόκειται σύντομα να εκδοθεί πόρισμα για υποθέσεις φοροδιαφυγής, στις οποίες εμπλέκονται οι ιδιοκτήτες δύο στοιχηματικών εταιρειών.

Για τη διερεύνηση των συγκεκριμένων υποθέσεων η Αρχή για το Ξέπλυμα θα ακολουθήσει μεθοδολογία FBI, όπως και στο ζήτημα των περιουσιακών στοιχείων του Γιώργου Τράγκα.

Στο στόχαστρο της Αρχής θα βρεθούν επίσης πολλοί επιχειρηματίες που έχουν πτωχεύσει τις εταιρείες τους, αλλά οι ίδιοι περνάνε σαν κροίσοι διαθέτοντας τεράστια περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Καθώς και αλυσίδες καφέ και φούρνων!


Τα εμβάσματα από τη Μέση Ανατολή και το ξέπλυμα! Οι περίεργες αραβικές καταθέσεις, η εμπόλεμη ζώνη και το ενδιαφέρον Ελλήνων αξιωματούχων!

Μια περίεργη υπόθεση που αφορά εμβάσματα και καταθέσεις πολύ μεγάλου ύψους, από φυσικά πρόσωπα που δραστηριοποιούνται σε Αραβική χώρα προς ελληνικές τράπεζες, έχει μπει στο μικροσκόπιο της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος!

Κατά πληροφορίες ο φάκελος που έχει ανοίξει είναι ογκωδέστατος και σχεδόν σε μόνιμη βάθη εμπλουτίζεται με νέα στοιχεία.

Εν προκειμένω οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες διερευνούν προσεκτικά και με σχολαστικότητα την προέλευση των χρημάτων, καθώς οι τραπεζικές κινήσεις γίνονται από λογαριασμούς σε αραβική χώρα της Μέσης Ανατολής που βρίσκεται σε «εμπόλεμη» κατάσταση, εξεγέρσεις και άλλα πολλά. Και ταυτοχρόνως τα εμβάσματα φέρονται να προέρχονται από πρόσωπα που συνδέονται με τα υψηλά στρώματα της εξουσίας και κρατικούς αξιωματούχους!

Το πιο σοβαρό ωστόσο είναι το γεγονός πως ενδιαφέρον για την υπόθεση αυτή φέρονται να επιδεικνύουν και Έλληνες αξιωματούχοι, που ασχολούνται ενεργά ασκώντας παρεμβάσεις!!!

Το γεγονός τούτο καθιστά την υπόθεση ακόμη πιο σοβαρή απ’ ότι αρχικά φαινόταν …


Αίτημα δικαστικής συνδρομής από την Αρχή ξεπλύματος της Κύπρου για ύποπτο έμβασμα 750 χιλιάδων ευρώ προς εκδοτικές επιχειρήσεις το 2017!


Μου λένε καλά πληροφορημένες πηγές ότι στην ελληνική Δικαιοσύνη έφθασε αίτημα από την Ανεξάρτητη αρχή ξεπλύματος βρώμικου χρήματος της Κύπρου, προκειμένου να παρασχεθούν πρόσθετα στοιχεία κίνησης τραπεζικών λογαριασμών καθώς και κάθε είδους αποδεικτικά στοιχεία που τυχόν έχουν στη διάθεση τους οι ελληνικές Αρχές (Αρχή για το ξέπλυμα, Τράπεζα της Ελλάδος), τα οποία αφορούν σε περίεργη και ύποπτη μεταφορά κεφαλαίων δια μέσω εμβάσματος, από την Κύπρο προς εγχώριες εκδοτικές επιχειρήσεις το 2017!

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρμόδιες ελεγκτικές Αρχές της Κύπρου διερευνούν κατ’ αρχήν ένα ύποπτο όπως το χαρακτηρίζουν έμβασμα ύψους 750 χιλιάδων ευρώ που διακινήθηκε από κυπριακή εταιρεία προς ελληνικές εκδοτικές επιχειρήσεις το 2017!!!

Το περίεργο είναι, πώς ξαφνικά ανακινήθηκε μια υπόθεση εμβάσματος του 2017 και αν τελικά το αίτημα της δικαστικής συνδρομής έχει ζητηθεί τώρα ή παλαιότερα, το 2019 ας πούμε, και επί 3 χρόνια και πλέον ήταν καταχωνιασμένο στα συρτάρια των ανεξάρτητων αρχών και ξαφνικά ανασύρθηκε!!!

Έγκυρες πηγές που έλαβαν γνώση της υπόθεσης σημειώνουν πως στην εν λόγω υπόθεση, φέρεται να εμφανίζεται από την κυπριακή πλευρά και το όνομα νομικού παράγοντα ο οποίος έγινε γνωστός στην ελληνική πολιτική σκηνή με την παρουσία του σε ταξίδι με ιδιωτικό αεροπλάνο μαζί με επιφανή στελέχη της τότε κυβέρνησης, σε χώρα της λατινικής Αμερικής με ατζέντα πετρέλαια, τρόφιμα και πάσης φύσης εμπορικές συναλλαγές!

Συνεχίζεται …

ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates