.

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

BLOOMBERG: Ο ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΤΗΣ GOLDMAN SACHS ΠΟΥ ΕΚΔΙΩΧΘΗΚΕ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟΥ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ !!!

ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ 1MDB - ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ:
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ & ΤΟ ΜΕΓΑ-ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΜΑΛΑΙΣΙΑΣ !!!
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/04/1mdb.html


Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του Χονγκ Κονγκ απαγόρευσε δια παντός στον πρώην τραπεζίτη της Goldman Sachs Group Inc., Tim Leissner, να έχει εμπλοκή στην χρηματοπιστωτική βιομηχανία της πόλης.

Ο Leissner, πρώην πρόεδρος της Goldman Sachs στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας, εκδιώχθηκε νωρίτερα και από τις χρηματοπιστωτικές βιομηχανίες των Η.Π.Α. και της Σιγκαπούρης για το ρόλο του στην απομάκρυνση δισεκατομμυρίων δολαρίων από το κρατικό ταμείο της Μαλαισίας 1MDB.

«Η συμπεριφορά του Leissner αποδεικνύει μια σοβαρή έλλειψη εντιμότητας και ακεραιότητας και θέτει εν αμφιβόλω την ικανότητα του να έχει άδεια», ανέφερε η SFC σε δήλωση την Τετάρτη.


Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ κατηγόρησε τον Leissner ότι συμμετείχε σε ένα σχέδιο με τον Μαλαισιανό επιχειρηματία Low Taek Jho και άλλους, για να «εκτρέψει» χρήματα από αρκετές συναλλαγές του ταμείου 1MDB, συμπεριλαμβανομένων τριών προσφορών ομολόγων που συνήψε η Goldman Sachs το 2012 και το 2013. Ο Low κατηγορήθηκε για υπεξαίρεση εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων από το ταμείο της Μαλαισίας και χρησιμοποίησε μερικά από αυτά για να αγοράσει δώρα για διάσημα μοντέλα και ηθοποιούς του κινηματογράφου. Ο ίδιος έχει διαψεύσει τις κατηγορίες εναντίον του.

Από την πλευρά του ο Leissner τον Αύγουστο παραδέχτηκε την ενοχή του στις κατηγορίες των ΗΠΑ ότι συνωμότησε στο ξέπλυμα των χρημάτων και παραβίασε τον νόμο περί πρακτικών διαφθοράς από αλλοδαπούς. Στο πλαίσιο των κατηγοριών, συμφώνησε να επιβαρυνθεί με 43,7 εκατομμύρια δολάρια και παραδέχτηκε ότι δωροδόκησε αξωματούχους στη Μαλαισία και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προκειμένου να εξασφαλίσει συμφωνίες ομολόγων για τη Goldman Sachs.

Η επενδυτική τράπεζα προπάθησε να αντικρούσει με επιχειρήματα την υπόνοια ότι το σφάλμα δεν οφείλεται μόνο σε ορισμένους υπαλλήλους, μετά την ομολογία του Leissner ότι η μυστικοπάθεια που επικρατεί στη Goldman Sachs τον οδήγησε να κρύψει τα παραπτώματα του από το προσωπικό συμμόρφωσης.


«Ο Tim Leissner έκρυψε σκόπιμα ορισμένες δραστηριότητες από εμάς και επανειλημμένα παραβίασε τις πολιτικές και τις διαδικασίες μας», δήλωσε ο Edward Naylor, εκπρόσωπος της τράπεζας, σε μια ηλεκτρονική δήλωση. «Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με όλες τις αρχές που ερευνούν αυτά τα θέματα».


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates