.

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ Μ.ΖΟΛΩΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΦΕΤΩΝ !!!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ FOCUS
Την έκδοση του εφοπλιστή Μιχάλη Ζολώτα στις κυπριακές Αρχές, προκειμένου να εμφανιστεί στο Επαρχιακό Δικαστήριο της Λευκωσίας κατηγορούμενος σε υπόθεση δωροδοκίας, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών !!!



Με βούλευμά του, το Συμβούλιο κάνει δεκτό το αίτημα της Κύπρου που ζητούσε την έκδοση του εφοπλιστή, προκειμένου να λογοδοτήσει για την εμπλοκή του στην αποκαλούμενη υπόθεση «Focus». Ο εφοπλιστής εμφανίστηκε αυτοβούλως στην Εισαγγελία Εφετών πριν από λίγες ημέρες, καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης των κυπριακών Αρχών και παρέμεινε κρατούμενος μέχρι την έκδοση του βουλεύματος. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Ζολώτας κατηγορείται ότι δωροδόκησε τον τ. κεντρικό τραπεζίτη της Κύπρου, Χριστόδουλο Χριστοδούλου, με ποσό 1 εκατομμυρίου ευρώ, το οποίο φαίνεται να κατατέθηκε σε λογαριασμό συγγενικού προσώπου του.

Σύμφωνα με δήλωση του συνηγόρου του εφοπλιστή, καθηγητή Χρήστου Μυλωνόπουλου, ο κ. Ζολώτας έχει ήδη προσφύγει στον Άρειο Πάγο κατά του βουλεύματος έκδοσής του. Όπως αναφέρει ο κ. Μυλωνόπουλος, το Εφετείο αποδέχθηκε την έκδοση του εφοπλιστή για μία από τις 29 κατηγορίες που αποδίδονται στην υπόθεση «η οποία και φέρει τον κ. Ζολώτα να συνεργεί σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος το 2013, στη Λευκωσία. Πρόκειται για ασυγχωρήτως αόριστη κατηγορία». «Υπάρχουν σαφέστατες ενδείξεις ότι ο εντολέας μου δεν θα τύχει δίκαιης δίκης στην Κύπρο» πρόσθεσε ο καθηγητής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ζολώτας, φέρεται να χρημάτισε τον Χριστοδούλου με 1 εκατ. ευρώ κατόπιν εντολής του αποθανόντος Ανδρέα Βγενόπουλου ώστε να μπορέσει να πάρει τη Λαϊκή Τράπεζα. Ο Ζολώτας κατηγορείται για την υπόθεση χρηματισμού του τ. κεντρικού τραπεζίτη της Κύπρου μαζί με τα στελέχη της MIG και τη Λαϊκής Τράπεζας Κυριάκο Μάγειρα και Μιχάλη Φόλε, τον ίδιο τον Χριστοδούλου, την κόρη του, τον γαμπρό του και ακόμη τρεις εταιρίες τη MIG, τη Focus και την εταιρία του Χριστοδούλου.


πηγη: koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates