.

Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΕΚΤΙΝΑΞΗ ΤΩΝ ΠΤΩΧΕΥΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ !!!


Εκτίναξη των πτωχεύσεων στη Σουηδία, καθώς η πανδημία χτυπά ξενοδοχεία και εστιατόρια

Τα περιστατικά πτωχεύσεων στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Σουηδίας εκτινάχθηκαν κατά 123% τον Μάρτιο, καθώς λόγω των μέτρων για τον περιορισμό των κρουσμάτων της πανδημίας οι άνθρωποι δεν ταξιδεύουν και δεν βγαίνουν έξω. Ο κλάδος των μεταφορών έχει πληγεί επίσης, με τις πτωχεύσεις να αυξάνονται κατά 105% τον μήνα που μόλις πέρασε σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019, σύμφωνα με δηλώσεις του επιχειρηματικού και πιστωτικού οργανισμού UC. Συνολικά ο αριθμός των εταιρειών που χρεοκόπησαν στη Σουηδία τον Μάρτιο αυξήθηκε κατά 9%.

«Είναι σαφές ότι ο ιός πλήττει τους κλάδους που απευθύνονται στον καταναλωτή πολύ σκληρά», δήλωσε η οικονομολόγος του Bloomberg, Johanna Jeansson. «Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη πίεση στην κυβέρνηση να παράσχει ακόμη περισσότερη υποστήριξη για να βοηθήσει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να επιβιώσουν».

Η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση της Σουηδίας και οι εταίροι της ανακοίνωσαν, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, νέα μέτρα για την αγορά εργασίας μετά τις απολύσεις 36.800 εργαζομένων κατά την περίοδο από 1 έως 27 Μαρτίου. Ο αριθμός αποτέλεσε ρεκόρ και είναι δυσθεώρητα υψηλότερος από τις 3.300 απολύσεις του Μαρτίου του 2019.

Η κυβέρνηση έχει επίσης μειώσει την πρόβλεψη για ανάπτυξη και τώρα αναμένει ότι το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Σουηδίας θα συρρικνωθεί κατά 4%, σημειώνοντας τη βαθύτερη μείωση από την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008, ενώ η ανεργία θα φθάσει το 9% το 2020.

Ο οργανισμός UC είπε επίσης ότι οι προμηθευτές της αυτοκινητοβιομηχανίας – οι οποίοι υποφέρουν από έλλειψη εξαρτημάτων – και ο τομέας των μεταφορών αναμένεται να είναι οι επόμενοι κλάδοι με τις περισσότερες πτωχεύσεις, καθώς η κρίση συνεχίζει να εξαπλώνεται σε όλο το εύρος της κοινωνίας.

Θετικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι οι χρεοκοπίες στον κλάδο της λιανικής πώλησης έχουν μειωθεί κατά 17% σε σχέση με τον προηγούμενο Μάρτιο, ανέφερε ο οργανισμός.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates