.

Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ, ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ ΤΟΥ ΔΝΤ, ΠΟΛ ΤΟΜΣΕΝ !!!



Η ηγεσία του ΔΝΤ είχε ήδη από τις 3 Φεβρουαρίου ανακοινώσει τη συνταξιοδότηση του Πόουλ Τόμσεν στα τέλη Ιουλίου και την αποχώρησή του από τη θέση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Ταμείου.


Συνταξιούχος είναι από σήμερα ο Πόουλ Τόμσεν, καθώς χθες ήταν η τελευταία του ημέρα ως επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. 

Παίρνει σύνταξη μετά από 38 χρόνια στο ΔΝΤ

Ο Δανός Τόμσεν σταδιοδρόμησε για 38 χρόνια στο Ταμείο. Με μεγάλη εμπειρία σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, ήταν ο αντιπρόσωπος του ΔΝΤ στη Σερβία, εγκατεστημένος στο Βελιγράδι για δύο χρόνια (1990-91), ηγήθηκε στη συνέχεια αποστολών στη Σλοβενία και στην ΠΓΔΜ έως το 1996, ήταν επικεφαλής της αποστολής στη Ρουμανία από το 1996 έως το 1998 και στη συνέχεια ανέλαβε τη Ρωσία, όπου ήταν επικεφαλής του γραφείου στη Μόσχα έως το 2004.

Ως αναπληρωτής διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ επόπτευε έως το 2010 τις ομάδες που ασχολούνταν με προβληματικές ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ισλανδία, η Ρουμανία, η Ουκρανία και η Σερβία. Από το ενεπλάκη με τις χώρες της ευρωζώνης που βρέθηκαν σε κρίση και κυρίως με την Ελλάδα. Από το Νοέμβριο του 2014 ήταν επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ.

Η ηγεσία του ΔΝΤ είχε ήδη από τις 3 Φεβρουαρίου ανακοινώσει τη συνταξιοδότηση του Πόουλ Τόμσεν στα τέλη Ιουλίου και την αποχώρησή του από τη θέση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Ταμείου. 

Ο διάδοχος
Λόγω των δυσμενών εξελίξεων που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα καθυστέρησε να ορίσει τους διαδόχους του Πόουλ Τόμσεν, αλλά και του Μαχμούντ Πραντάν, του αναπληρωτή διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ.

Τελικά, ανακοίνωσε πως ο διάδοχος του Τόμσεν θα είναι ο Άλφρεντ Κάμερ. Η τοποθέτηση Κάμερ εξέπληξε, καθώς πολλοί εντός του ΔΝΤ θεωρούσαν σίγουρο πως τη θέση θα την καταλάμβανε γυναίκα. Μάλιστα, είχαν ακουστεί τα ονόματα συγκεκριμένων υποψηφίων, μεταξύ των οποίων εκείνο της πρώην επικεφαλής της αποστολής του Ταμείου στην Ελλάδα, Ντέλιας Βελκουλέσκου.

ΠΗΓΗ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ:


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates