.

Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ: Η ΕΦΟΡΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ 250.000.000€ ΦΟΡΟΥΣ ΣΕ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΕΙ !!!




Μια απίστευτη και ανεξήγητη διαπίστωση προκύπτει από τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, σχετικά με τις επιστροφές φόρου, καθώς υπάρχει ένα κονδύλι άνω των 250 εκατ. ευρώ, το οποίο η Εφορία θέλει να το επιστρέψει, αλλά δεν βρίσκει τους δικαιούχους!

Μάλιστα, το συγκεκριμένο κονδύλι υπερβαίνει το 50% του συνολικού ποσού των εκκρεμών επιστροφών φόρου από τις ΔΟΥ. Ειδικότερα το σύνολο των εκκρεμών επιστροφών φόρου, στις 31 Μαΐου ήταν 498 εκατ. ευρώ. Από το ποσό αυτό, τα 333 εκατ. ευρώ είναι σε εκκρεμότητα άνω των 90 ημερών και τα 165 εκατ. ευρώ, δεν έχουν συμπληρώσει το τρίμηνο από τη ημερομηνία έκδοσης του Ατομικού Φύλλου Έκπτωσης (ΑΦΕΚ).

Όμως από τα αναλυτικά στοιχεία της ΑΑΔΕ προκύπτει ότι, ένα κονδύλι ύψους 263 εκατ. ευρώ ή το 52,8% του συνολικού ποσού προς επιστροφή, είναι «ορφανό». Δηλαδή οι μισές από τις εκκρεμείς επιστροφές φόρου, είναι στα… αζήτητα!

Όπως εξηγεί η ΑΑΔΕ, αφορά δηλαδή είτε φόρους για τους οποίους οι δικαιούχοι δεν έχουν προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά είτε δεν ανταποκρίνονται οι δικαιούχοι στις ειδοποιήσεις της εφορίας.

Στον σχετικό πίνακα η ΑΑΔΕ αναγράφει συγκεκριμένα:

«α) εκ των οποίων ποσό που δε μπορεί να αποπληρωθεί λόγω εξωγενών παραγόντων (μη ανταπόκριση δικαιούχου ή μη προσκόμιση δικαιολογητικών)».

Το ποσό ανέρχονταν σε 263 εκατ. ευρώ, στο τέλος του Μαΐου, σε 370 εκατ. ευρώ στο τέλος Απριλίου, σε 296 εκατ. ευρώ, στο τέλος Μαρτίου ενώ στο τέλος του Δεκεμβρίου του 2019 ήταν 254 εκατ. ευρώ.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates