.

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

ΠΟΙΟΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΘΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΣΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ ATTICA BANK ΜΕ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ;;;

 



Μόνο επενδυτές υπό την επήρεια ψυχοτρόπων φαρμάκων θα επενδύσουν στην Attica bank που έχει αρνητικά ίδια κεφάλαια


Εδώ και μικρό χρονικό διάστημα – για πολλοστή φορά – συντελείται ένα οικονομικό έγκλημα.
Η Attica bank αποτελεί ένα διαρκές οικονομικό σκάνδαλο το οποίο για εξηγήσιμους λόγους διαιωνίζεται με όλες τις κυβερνήσεις.

Δήθεν κόπτονται για την διάσωση των μικρών τραπεζών, αυτό είναι ανέκδοτο, όσοι επικαλούνται τέτοια επιχειρήματα είτε αγνοούν την πραγματικότητα είτε ψεύδονται.
Θα τους θυμίσουμε πολύ πιο χρήσιμες τράπεζες Αγροτική, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Probank ή Proton bank και πολλές άλλες που κατέρρευσαν, διασπάστηκαν σε καλές και κακές τράπεζες και δεν υπάρχουν στο σύστημα.

Η Attica bank εάν εξαφανιστεί αύριο το πρωί δεν θα λείψει σε κανένα, είναι μια άρρωστη κατάσταση που συνεχίζει να διαιωνίζεται.

Επενδυτές στην Attica bank θα εμφανιστούν υπό την επήρεια ψυχοτρόπων φαρμάκων

Γιατί αναφερόμαστε σε ψυχοτρόπα φάρμακα;

Ένας σοβαρός επενδυτής που γνωρίζει ότι τα πραγματικά ίδια κεφάλαια της Attica bank είναι -300 εκατ δηλαδή αρνητικά ίδια κεφάλαια και μεταξύ άλλων πρέπει να αποπληρωθεί και ένα ομόλογο Tier 2 περίπου 99 εκατ στο ελληνικό δημόσιο μεσοπρόθεσμα, καθίσταται κατανοητό ότι κανείς επενδυτής δεν μπορεί να εμφανιστεί και να έχει λογική ο σχεδιασμός του και να μην αποτελεί παράνοια.

Το ΤΣΜΕΔΕ το Ταμείο των Μηχανικών και η διοίκηση του θα πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη για το πως σπαταλούν κατά τρόπο απαράδεκτο τα χρήματα των ασφαλισμένων.
Μπορεί να μας πει το ΤΣΜΕΔΕ πόσα κεφάλαια έχει επενδύσει στην Attica bank όλα αυτά τα χρόνια;

Μήπως πλησιάζει το 1 δισεκ. και έχει το θράσος το ΤΣΜΕΔΕ έχοντας αποτύχει παταγωδώς στην Attica bank να εξετάζουν να επενδύσουν εκ νέου νέα κεφάλαια;

Κανείς δεν ελέγχει αυτό το διαρκές οικονομικό έγκλημα;

Το ίδιο ισχύει και για τον ΕΦΚΑ τον έτερο μεγάλο επενδυτή της Attica bank, μπορεί να μας πει πόσα κεφάλαια επένδυσε και ποια είναι η σημερινή αξία;

Προσέξτε το ΤΣΜΕΔΕ επένδυσε διαχρονικά 1 δισεκ. και η αξία του 1 δισεκ. είναι σήμερα 15 εκατ ευρώ….

Εάν αυτό δεν λέγεται πλήρης αποτυχία… τι μπορεί να θεωρηθεί παταγώδης αποτυχία;
Όχι δεν είναι αποτυχία.

Είναι σκάνδαλο, είναι οικονομικό έγκλημα, γιατί το ΤΣΜΕΔΕ είναι Ταμείο και όχι ένα απλό fund.

Γιατί λύση από το ΤΧΣ;

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, θα πρέπει να ανακεφαλαιοποιήσει την Attica bank και ταυτόχρονα να ανακοινώσει ένα άμεσο σχέδιο θεραπείας σοκ.

Να αντικαταστήσει διοίκηση και διοικητικό συμβούλιο με συνοπτικές διαδικασίες και να επιβάλλει θεραπεία σοκ.

Μετά την αύξηση των 240 εκατ θα πρέπει το ΤΧΣ να πουλήσει την Attica bank.

Η πώληση θα γίνει ως εξής.

Ο νέος επενδυτής θα επενδύσει νέα κεφάλαια μέσω αύξησης κεφαλαίου και το ΤΧΣ θα υποστεί dilution, ωστόσο από 65% που θα κατέχει στην Attica bank θα υποχωρήσει στο 15% και θα μπορούσε και το ΤΧΣ να συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο.

Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η Attica bank δεν είναι ένα αποτυχημένο business story, είναι ο διασυρμός του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates