.

Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ 300 ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ !!! ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ !!!

 


Σε ολόκληρη την Ευρώπη υπάρχει μόνο ένα(1) ίδρυμα κοινωνικού σκοπού, όπως τα Γηροκομεία, το οποίο να έχει στην ιδιοκτησία του περί τα χίλια(1000)ακίνητα, εκ των οποίων δύο έκτασης εκατοντάδων στρεμμάτων στην πιο ακριβή περιοχή των Βαλκανίων και όλα μαζί αμύθητης αξίας. Είναι το Γηροκομείο Αθηνών.

Αυτό το οποίο επισκέφθηκε επιχειρηματίας με σκοπό να το μετατρέψει σε MALL ,ανάλογης “κοπής” με αυτό που νομιμοποιείται τώρα από αυτή την Κυβέρνηση μετά 17 χρόνια παράνομης κατασκευής και λειτουργίας.

Το πλουσιότερο λοιπόν αυτό Ίδρυμα εδώ και χρόνια το κρατούν τεχνητά πτωχευμένο με ένα απίθανο για κράτος δικαίου τρόπο. Η Δικαιοσύνη καταδίκασε ήδη για το φαγοπότι την προηγούμενη αιρετή Διοίκηση, αφού χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν είκοσι(20) χρόνια από τις πρώτες αποκαλύψεις-καταγγελίες για φαγοπότι και ιατρικά πειράματα!

Από τη μία πλευρά λοιπόν το εμποδίζουν να αποκτήσει ακριβή εικόνα της περιουσίας του εξαφανίζοντας μερικές εκατοντάδες ακίνητα.Από την άλλη το εμποδίζουν να νοικιάζει τα εκατοντάδες ακίνητα τα οποία του άφησαν εκατοντάδες συμπολίτες μας γι αυτό το σκοπό.Ώστε να συγκεντρώνει χρήματα για να ανταποκρίνεται στην περίθαλψη όχι 100 και 200 αλλά υπερχιλίων ηλικιωμένων σε καθημερινή βάση.

Επόπτης του Γηροκομείου αυτού είναι κατά το νομικό πλαίσιο ο Δήμος Αθηναίων.

Στα πλαίσια λοιπόν της εποπτείας του οφείλει να εξασφαλίσει την περίθαλψη των ηλικιωμένων με την καλή λειτουργία του Γηροκομείου.

Η Δικαιοσύνη έφτασε στο πρωτοφανές σημείο να πετάξει έξω το Δήμο Αθηναίων γιατί όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία του Γηροκομείου Αθηνών,αλλά έφτασε στο πρωτοφανές σημείο να ταΐζει τους ηλικιωμένους με εξαιρετικά επικίνδυνα φαγητά του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών!Το έφτασε στο σημείο να το απειλεί η ΔΕΗ με διακοπή ρευματοδότησης και αυτό απετράπη πρόσφατα χάριν στην παρέμβασή μας προς τον Εισαγγελέα.

Προ του τεράστιου κινδύνου ένας εφοπλιστής έκανε επίσημα δωρεά πέντε (5)εκατομμύρια ευρώ. Ποσό αρκετό για να λυθεί κάθε τρέχον πρόβλημα του Γηροκομείου, αλλά και ικανό να δώσει στο Γηροκομείο την δυνατότητα να ανακτήσει τον έλεγχο των ακινήτων του και να βρει τα περίπου τριακόσια εξαφανισμένα ακίνητα.

Η δωρεά, όχι μόνο δεν προχώρησε, αλλά ουδέποτε έγινε αποδεκτή από τον επόπτη Δήμο Αθηναίων και το Γηροκομείο παραμένει ακόμα σε χαοτική κατάσταση ,λίαν επικίνδυνη για την ζωή των ηλικιωμένων.

Στα πλαίσια των καταγγελιών μας ο Εισαγγελέας διέταξε έρευνα και στα πλαίσια αυτά ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδας κατέθεσε μεταξύ άλλων και τα εξής για την απίστευτη εξαφάνιση των ακινήτων και τα χαμένα εκατομμύρια ευρώ:

” …Επιβεβαιώνω όσα κατήγγειλα και προσθέτω ακόμα ότι μου προκάλεσαν σοκ δυο εξελίξεις ,τις οποίες πληροφορήθηκα:

1, Ο Δήμος Αθηναίων που ασκεί εποπτεία στο Γηροκομείο μέσω Επιτρόπου από τη μία πλευρά βεβαιώνει δημόσια ότι έγινε απογραφή των ακινήτων, άρα έχει εικόνα πόσα είναι και ποια ακριβώς είναι στα χέρια ενοικιαστών, πολιτικών ,δημοσιογράφων η ξενοίκιαστα, από την άλλη δια του Επιτρόπου του κ. Κατάκου, ο οποίος είναι πρόσωπο με πολιτική δράση και έτσι πρέπει να κρίνεται, γράφει ότι είναι περίπου 700 με 1000.Δηλαδή προκύπτει ότι αγνοούνται 300 ακίνητα αμύθητης αξίας! Αν αυτή η διαφορά των 300 ακινήτων για τα οποία κανείς δεν ομιλεί δεν δείχνει εγκληματική διαχείριση, τότε προφανώς δεν διαθέτω τη λογική του μέσου ανθρώπου.

2.υπάρχει πλούσιος Έλληνας ο οποίος πρόσφερε δωρεά 5 εκατομμυρίων ευρώ για να σωθεί και να ευημερεί το Γηροκομείο, η προσφορά αυτή έφτασε και στο Δήμο Αθηναίων και δεν έπραξαν το παραμικρό για να την παραλάβουν. Δεν έγραψαν ούτε ένα σκέτο “τη δεχόμαστε” ή ένα σκέτο ευχαριστούμε δεν τη δεχόμαστε διότι…”

Εντύπωση μου κάνει το γεγονός ότι η πρώην αξιωματούχος του Γηροκομείου κ. Πραστάκου, η οποία κατείχε την κρίσιμη θέση του ταμία ,αφού εξύμνησε εντυπωσιακά τον ήδη καταδικασθέντα αρχιμανδρίτη Μπούμπα τώρα εμφανίζεται όχι απλώς ως μοναδική αγωνίστρια υπέρ του Γηροκομείου ,αλλά και ως από παντού διωκόμενη και συκοφαντούμενη, λόγω των καταγγελιών της, και ως η μοναδική αγωνίστρια εξυγίανσης του Γηροκομείου .Στην πραγματικότητα εργαζόμενοι του Γηροκομείου έκαναν συντονισμένο αγώνα από πολλών ετών. Μέσα από αυτό τον αγώνα εξέπεσε η παλαιά Διοίκηση και στη θέση της πήγε η Διοίκηση του Αρχιμανδρίτη Μπούμπα, ο οποίος ήταν τότε με την πλευρά των αγωνιζομένων κατά της προηγούμενης Διοίκησης ,η οποία είχε στραφεί δικαστικά κατά του Δημοσιογράφου Γιάννη Ντάσκα για τις αποκαλύψεις του. Στη συνέχεια η Διοίκηση Μπούμπα έγινε πανίσχυρη και μέσω εφημερίδας που εξέδιδε με τον τίτλο “ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΓΗΡΑΤΕΙΑ” διαφήμιζε το εξυγιαντικό της έργο με πρωτοσέλιδους ύμνους της τότε ταμία του Γηροκομείου Πολυξένης Πραστάκου.

Όμως γρήγορα έφτασαν πληροφορίες ότι και η Διοίκηση αυτή μόλις απέκτησε τον έλεγχο ,τότε έβαλε το χέρι όχι στο βάζο, αλλά στο βαρέλι με το μέλι και κάποιοι από αυτούς έταζαν σε δημοσιογράφους σπίτια με εικονικά η φτηνά ενοίκια για να διαφημίζουν το έργο της ή τουλάχιστον να μην ερευνούν ενοχλητικά. Μια τέτοια περίπτωση μου αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Γιάννης Ντάσκας. Και τότε όμως εργαζόμενοι και γνώστες των θεμάτων του Γηροκομείου μας ενημέρωσαν ότι και με τη Διοίκηση Μπούμπα συνεχιζόταν ή ίδια κατάσταση. Πριν ακόμα γίνουν επίσημες καταγγελίες οπουδήποτε μεταξύ αυτών που μας ενημέρωναν γι αυτή τη συνέχεια στο φαγοπότι ήταν η επί χρόνια Νομική Σύμβουλος του Γηροκομείου κ. Στραϊτούρη,η οποία λίγο αργότερα συνέταξε και τα κυριότερα κείμενα καταγγελιών που έγιναν επίσημες και αυτά οδήγησαν στην δικαστική διερεύνηση και τελικά στην πρωτόδικη καταδίκη της προηγούμενης Διοίκησης.

Η εν λόγω πρώην ταμίας του Γηροκομείου κ. Πραστάκου ήδη από το 2012 αναμειγνύεται στα του Γηροκομείου, υπό την ιδιότητα της Συμβούλου Ταμία. Καθώς εμφανίζεται ως “σωτήρας και εξυγιάντρια” του Γηροκομείου διερωτώμαι τι είδους “σωτήρας” ενός ιδρύματος είναι μια πρώην αξιωματούχος του, η οποία όταν φεύγει απο τα αξιώματα επιζητεί με γραπτές αιτήσεις της σε προσωρινές διοικήσεις αυτού του Ιδρύματος να νοικιάσει τρία(3) φιλέτα του Ιδρύματος στην πιο ακριβή περιοχή της Ελλάδας, δηλαδή δίπλα στο προεδρικό και πρωθυπουργικό μέγαρο.

Μάλιστα τις αιτήσεις ενοικίασης τις υπέβαλε στην προσωρινή Διοίκηση, η οποία κατά τους ισχυρισμούς της ίδιας στη Δικαιοσύνη δεν πρέπει να κάνει μισθώσεις ακινήτων. Αν δεν πρέπει τότε γιατί ,ενώ γνωρίζει εκ των έσω τόσο καλά τα θέματα του Γηροκομείου υποβάλει αυτές τις αιτήσεις; Μήπως η πιο λογική εξήγηση είναι ότι τις υπέβαλε για να εκβιάσει τις προσωρινές Διοικήσεις;

Όπως πληροφορήθηκα όμως υπάρχει αλληλογραφία ηλεκτρονική στην οποία η κ. Πραστάκου αναγνωρίζει ότι δεν είναι η μόνη αγωνίστρια της σωτηρίας του Γηροκομείου, αλλά ομιλεί για «Καράβι με 4 καπετάνιους» αναφερόμενη και στα άλλα πρόσωπα που προσπαθούσαν να ρίξουν το φως ,το οποίο τώρα ανέλαβε η Δικαιοσύνη.

Για θέματα που αφορούν και την εμφάνιση της κ. Πραστάκου ως οικονομολόγου αναφέρθηκα στις ερωτήσεις που σας καταθέτω.

Θεωρώ ,λοιπόν, ότι θα πρέπει να επεκτείνετε την έρευνα και να καταθέσουν τα πρόσωπα που προαναφέρω ενδεικτικά.

Δηλαδή ο Δήμαρχος Αθηναίων για το εάν έχει κατάλογο με πλήρη απογραφή των ακινήτων, όπως βεβαίωσε ο προκάτοχός του με επίσημη ανακοίνωση του Δήμου, η οποία έχει προσκομισθεί ήδη στην έρευνά σας μαζί με την εφημερίδα που προαναφέρω. Επίσης πρέπει να κληθεί να καταθέσει επίσημα και ο Επίτροπος του Δήμου Αθηναίων στο Γηροκομείο κ. Κατάκος ,επίτροπος που γράφει ότι μετά την προαναφερόμενη ανακοίνωση του Δήμου για τα ακίνητα ότι τα ακίνητα είναι περίπου 700-1000.Δηλαδή προκύπτει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι αγνοούνται καμιά 300αριά ακίνητα και αυτό είναι εξαιρετικά σοβαρό. Επίσης θα πρέπει να καταθέσει και η κ. Πραστάκου για το αν είναι οικονομολόγος-πραγματογνώμων και μάλιστα του εθνικού μεγέθους που λέγεται “πραγματογνώμων για την “ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ” και αν εντάσσεται στην προσπάθεια εξυγίανσης του γηροκομείου οι τριπλή αίτησή της να νοικιάσει από το Γηροκομείο τα φιλέτα του στην Λεωφόρο βασιλίσσης Σοφίας, στο Κολωνάκι και στο Λυκαβηττό, εκεί που νοικιάζουν μόνον οι πλούσιοι και οι άνθρωποι της εξουσίας. Φυσικά και οπωσδήποτε θα πρέπει να καταθέσει ο σημερινός διορισμένος από την Δικαιοσύνη πρόεδρος κ. Κολιός που γνωρίζει τα θέματα και ακόμα και τα μέλη του Συλλόγου εργαζομένων.

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ
πρώην Υφυπουργός Εργασίας
Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates