.

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

ΤΟ 2022 ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ...ΡΟΥΒΛΙ !!!

 



Τo 2022 αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά, πιλοτικά, το ψηφιακό ρούβλι, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέφερε ανώτερος αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας.

Ειδικότερα, ο αναπληρωτής κυβερνήτης της Τράπεζας της Ρωσίας Alexey Zabotkin δήλωσε ότι το ψηφιακό ρούβλι θα είναι έτοιμο έως τα τέλη του 2021.

Ο Zabotkin ανακοίνωσε τα σχέδια σε διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώθηκε από τη Νέα Οικονομική Σχολή της Μόσχας.

Όπως είπε, εν αρχή το νόμισμα δεν θα υποστηρίζει «πραγματικές συναλλαγές», αλλά θα χρησιμεύσει ως αφετηρία για την οικοδόμηση ενός οικοσυστήματος.

«Με βάση το πιλοτικό πρόγραμμα, θα ξεκινήσουμε δοκιμαστικούς γύρους το επόμενο έτος» δήλωσε ο Zabotkin.

Κίνδυνοι

Υπενθυμίζεται ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας είχε ανακοινώσει το ψηφιακό ρούβλι στα τέλη του 2020, εκδίδοντας έγγραφο για την ανάπτυξή του τον περασμένο Οκτώβριο.

Τον Ιανουάριο, η Ένωση Ρωσικών Τραπεζών δημοσίευσε τα σχόλιά τους σχετικά με το έργο, προειδοποιώντας ότι όλα τα προτεινόμενα μοντέλα από την Τράπεζα της Ρωσίας θα μπορούσαν να ενέχουν έναν αριθμό κινδύνων που σχετίζονται με την κυβερνοασφάλεια και την απάτη.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, η πρώτη αναπληρώτρια κυβερνήτρια της Τράπεζας της Ρωσίας Olga Skorobogatova ανακοίνωσε ότι ανακοίνωσε ότι η τράπεζα σχεδιάζει να αναπτύξει μια ιδέα για το μοντέλο του ψηφιακού ρουβλιού.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates