.

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

ΟΔΗΓΟΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ !!!

 

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

Κάποιοι προσπαθείτε να καταλάβετε τι συμβαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μην χάνετε τζάμπα τον χρόνο σας. Δεν θα το καταλάβετε ποτέ. Δεν έχουν καταφέρει να το καταλάβουν ούτε ακόμη οι Συριζαίοι που ζουν εντός των τειχών της Κουμουνδούρου.

Η σημερινή ελληνική αριστερά είναι προϊόν πολλαπλών διασπάσεων. Γι' αυτό και δεν πρόκειται ποτέ να ενωθεί και, έτσι, να καταφέρει να ενώσει, αφού το πολιτικό της DNA είναι δομημένο στην αυτοκαταστροφική βάση της κουλτούρας των διασπάσεων.

Παρατηρώντας την εικόνα, το πρώτο πράγμα που γίνεται αντιληπτό είναι, ότι, μια τέτοιας διάστασης, σύνθετη πολυδιάσπαση, δεν μπορεί να είναι το προϊόν του πολιτικού αυθορμητισμού, της ατομικής ματαιοδοξίας, των εγωισμών ή ακόμη και της ιδιοτέλειας κάποιων εκ των ντόπιων ηγεσιών της. Η δουλειά που έγινε μετά τον ΒΠΠ είναι καθαρά επαγγελματική και, έτσι, βαθιά συστημική. Γι' αυτό και δεν μπορεί να είναι Made in Greece, αφού η Ελλάδα στερείται, διαχρονικά, της τεχνογνωσίας και του επαγγελματισμού που απαιτούνται σε project αυτού του επιπέδου.

Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που η μεταπολεμική ελληνική αριστερά είναι βαθιά διεθνιστική. Επειδή δομήθηκε και χρηματοδοτήθηκε για να υπηρετήσει, όχι το εθνικό συμφέρον, αλλά τις εύθραυστες, διεθνείς γεωπολιτικές ισορροπίες στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της ΝΑ Μεσογείου.


Στο σχολείο μαθαίναμε, ότι, το νερό δεν καίγεται επειδή είναι προϊόν καύσης. Της καύσης του υδρογόνου με το οξυγόνο, τα οποία, παρότι συστατικά του νερού, όχι μόνο καίγονται, αλλά είναι από την φύση τους και εξόχως εύφλεκτα. Και ότι ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί η καύση του νερού, είναι η διάσπασή του στα εύφλεκτα άτομα του υδρογόνου και του οξυγόνου, μέσα από την διαδικασία της ηλεκτρόλυσης.

Αυτός ακριβώς είναι σήμερα ο ρόλος της ελληνικής αριστεράς.

Η εξυπηρέτηση των συμφερόντων της γεωπολιτικής και κοινωνικής ηλεκτρόλυσης που συντελείται εντός και εκτός των τειχών, η οποία απαιτεί την νομοτελειακή διάσπαση της χώρας στα εύφλεκτα συστατικά που την συνθέτουν. Με το βαθύ σύστημα του κρατικού παρακράτους να εισφέρει στην διαδικασία την τεχνογνωσία της ηλεκτρόλυσης και την αριστερά να εισφέρει την τεχνογνωσία της παλιάς της τέχνης κόσκινο.

Την διάσπαση…..

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates